Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Održana 20. jubilarna Smotra folklora „Pjesmom u jesen“

 Održana 20. jubilarna Smotra folklora „Pjesmom u jesen“

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo "Slavonija " Jakšić i ove godine tradicionalno je organiziralo ovoga puta jubilarnu - 20. Smotru folklora "Pjesmom u jesen". Mimohodom jakšićkim ulicama sve do pozornice na školskom igralištu, uz predivno uređene konjske zaprege i pjesmu brojnih kulturno-umjetničkih društava, svečano je započela ova tradicionalna manifestacija kojoj su uz mještane Jakšića prisustvovali i načelnik općine Ivica Kovačević, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, zamjenik županice Ferdinand Troha, te brojni drugi posjetitelji.

Sve okupljene kao i goste iz folklornih društava pozdravili su predsjednik HKUD „Slavonija“ Dario Pažin, načelnik Ivica Kovačević te županica Antonija Jozić koja je ujedno i otvorila 20. Smotru folklora „Pjesmom u jesen“.

„Sve vas srdačno pozdravljam i želim dobrodošlicu, posebno kulturno-umjetničkim društvima koji će na ovoj pozornici izvesti bogatstvo hrvatskog naroda, našu tradicijsku kulturu, nošnje i običaje i sve ono što se s koljena na koljeno prenosi do današnjih dana. Obzirom na ovu organizaciju i njihovu prisutnost danas, vjerujem da će se tako prenositi i u budućnosti. Dvadeseta je smotra folklora, jubilarna, i stoga iskrene čestitke HKUD “Slavonija” iz Jakšića na organizaciji i promicanju svoga zavičaja diljem zemlje i u inozemstvu, a svima vama na svemu što činite kako bi naši običaji, neizostavni dio našeg nacionalnog identiteta, ostali živi i snažni.“ – rekla je županica Jozić.

Uz domaćine, na programu su nastupili i Matica slovačka “Kukučin-Kuntarić” Jakšić, ZD “Rama” Pleternica, KUD “Orljava” Pleternica, KUD “Dragalić” Dragalić, KUD “Vrbje” Vrbje i KUD “Poljadija” Grabarje, a svoj doprinos programu manifestacije dali su i jahači te zaprege konjogojstvenih udruga iz Požege i Pleternice. Nakon smotre folklora večer je upotpunjena ugostiteljskom ponudom domaćih KUD-ovaca, a predstavnici domaćih tvrtki i OPG-a na štandovima su ponudili svoje domaće proizvode.

Izvor fotografija: slavonski.hr