Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Plodine otvorile novi centar u Pleternici, udrugama uručene vrijedne donacije

Plodine otvorile novi centar u Pleternici, udrugama uručene vrijedne donacije

Tijekom širenja mreže maloprodajnih centara, Plodine d.d. otvorile su novi centar i na području Požeško-slavonske županije, u Gradu Pleternici. Na svečanosti otvorenja investicije vrijedne preko četiri milijuna eura prisustvovali su član Uprave Plodina d.d. Luka Ćurković, zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha te gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić.

- Maloprodajni centar u Pleternici naš je 133. otvoreni centar. Površina iznosi 1800 kvadrata, a ovaj centar ima apsolutno sve svježe odjele koje imaju i znatno veći centri Plodina. Što se tiče ponude, dućan ima 20 tisuća artikala. Plodine su ove godine u intenzivnoj ekspanziji, otvaraju petnaestak marketa, ne samo u Slavoniji, već u cijeloj Hrvatskoj - izjavio je Ćurković.

Novootvoreni centar pridonijet će podizanju kvalitete života, kako zbog široke ponude i dostupnosti, tako i zbog onog najvažnijeg, novih radnih mjesta koje investicija stvara, istaknula je gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić.

Nakon nedavno otvorenog Agronomovog Agro centra i otvorenjem Plodina, u Gradu Pleternici generirano je približno sto novih radnih mjesta.

- Nadam se da je Grad Pleternica barem malo pomogao u ovom velikom koraku, a stojimo na raspolaganju i dalje. Uvijek volimo reći da smo mi grad prijatelj poduzetnika i da je novo radno mjesto uvijek prioritet za našu lokalnu zajednicu. Osim novim radnim mjestima, otvorenje ovog maloprodajnog centra utječe na kvalitetu života i većom ponudom svojih artikala, ali i blizinom – istaknula Marija Šarić.

Prigodom otvorenja, Plodine d.d. uručile su i vrijedne donacije lokalnim organizacijama civilnog društva i to Udruzi za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju Osmjeh te Udruzi Mladi za mlade Pleternice.