Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Projektom „I treća dob u domu mom“ zaposlit će se 30 žena i uključiti 180 korisnika

Projektom „I treća dob u domu mom“ zaposlit će se 30 žena i uključiti 180 korisnika

Održana je početna konferencija projekta „I treća dob u domu mom“ kojemu je nositelj Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško-slavonske i kojim će se zaposliti 30 žena te uključiti 180 krajnjih korisnika.

Više o samom projektu koji predstavlja treći takav iz poziva Zaželi koji Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško-slavonske provodi, upoznala je predsjednica, Jelosavka Jakovljević. Naime, projekt će se provoditi na području sedam jedinica lokalne samouprave Požeško-slavonske županije i to na području Požege, Pleternice, Kutjeva, Velike, Brestovca, Kaptola te Jakšića.

- Na poseban način danas želim pozdraviti trideset novozaposlenih djelatnica, vi ćete biti misionarke ljubavi i dobrote i pronositi ih diljem naše županije. Imamo potpuno povjerenje u vas i tu smo da izgrađujemo ljepši svijet za naše sugrađane. Mi jesmo jedna udruga, ali kroz nedavno donesen Zakon o osobnoj asistenciji i s ovim projektom udruga će zapošljavati preko šezdeset djelatnika što su stvarno velike brojke i radeći plemenit posao, vjerujem da je udruga svakim danom sve više prepoznata. Znamo da našim članovima, ali i svim potrebitima diljem županije znači naša pomoć – rekla je Jakovljević.

Za provedbu projekta bespovratna sredstva u iznosu 1,4 milijuna eura osigurana su iz Europskog socijalnog fonda plus unutar Programa učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027. Kroz 36 mjeseci trajanja projekta, omogućit će se povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguranjem dugotrajne skrbi, potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom u njihovim domovima.

Čestitke na odobrenim sredstvima i uspjeh u realizaciji prigodom početne konferencije poželjeli su pročelnica Jelena Vidović ispred Grada Požege te zamjenik požeško-slavonske županice, Ferdinand Troha.

- Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško-slavonske poznata je po tome da uspijeva u svojim projektima i primjer su svima kako udruga treba funkcionirati. Na početku smo još jednog projekta kojeg ste uspjeli ostvariti, time pomoći najpotrebitijima u našoj županiji te istovremeno dati radost djelovanju unutar udruge na čemu vam čestitam – rekao je Troha.