Ponedjeljak, 08 Svibanj 2023 14:53

Dodijeljeni ugovori o financiranju programa i projekata udruga iz područja zaštite i promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu

 

Prema javnom pozivu za financiranje programa i projekata iz područja socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, te zaštite i promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu za 2023. godinu koji je raspisala Požeško-slavonska županija, u Velikoj županijskoj vijećnici županica Antonija Jozić svečano je uručila ugovore o financiranju programa i projekata udruga iz područja zaštite i promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu.

Na poziv se javilo 19 udruga s ukupno 23 programa, a financijska sredstva za tu namjenu osigurana su u proračunu Požeško-slavonske županije u iznosu od 26.600,00 eura. Najmanji dodijeljeni iznos je 250 eura, dok je najveći 2.600,00 eura.

“Svi smo mi na određeni način odgovorni i zaduženi prenositi istinu o Domovinskom ratu, a tko će to bolje učiniti nego vi koji ste aktivni sudionici tih vremena u kojima se stvarala neovisna i suverena Republika Hrvatska.“ - naglasila je županica Jozić.

“Čast mi je što vas mogu pozdraviti na ovom svečanom uručivanju ugovora o dodjeli sredstava kojima ćete vi provoditi svoje aktivnosti i projekte kako ste i naveli u svojim projektnim prijedlozima. Čestitam svima na ostvarenim sredstvima i vjerujem kako će vam ta sredstva pomoći u realizaciji onih ciljeva koje imate kao udruge. Bit će to još jedna potvrda da Požeško-slavonska županija stoji iza svojih branitelja i svih onih koji su u tim teškim, krvavim vremenima stvarali suverenu Hrvatsku.” - rekla je županica te najavila kako će se sve braniteljske udruge ponovno okupiti tradicionalno uoči 30. svibnja kada proslavljamo Dan državnosti - jedan lijep dan koji je ponovno vraćen hrvatskom narodu na ponos tih vremena.

Pročitano 709 puta