Petak, 10 Veljača 2023 13:21

U sklopu projekta „Kanižlićevi dani“ održan oratorij "Sveta Rožalija"

 

Kao plod dugotrajnog rada više sudionika i izvođača, u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega, a u sklopu projekta „Kanižlićevi dani“, uprizorena je izvedba posebnog vokalnog i instrumentalnog djela - oratorija "Sveta Rožalija".

Tekst Antuna Kanižlića "Sveta Rožalija" i stihove, za potrebe oratorija pripremila je i prilagodila učiteljica Valentina Mirković dok je glazbu za oratorij napisao Josip Prajz, mag. mus., koji je ujedno bio i u ulozi dirigenta Gudačkome orkestaru Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba, uz koji je nastupio i Mješoviti zbor Glazbene škole Požega pod ravnanjem prof. Branke Horvat.

Osim gudačkoga orkestra i zbora, svoje pjevačke talente pokazali su i solisti Ana Ticl Bušić te Kristijan Kostić, narator oratorija bio je Vladimir Kamenčak, dok su na čembalu i orguljama nastupile Josipa Leko te Lorena Herman.

Na predivnome koncertu, koncertna dvorana bila je ispunjena brojnom publikom, građanima i ljubiteljima glazbe, a ovu posebnu izvedbu došli su podržati i zamjenik županice Ferdinand Troha, izaslanik ministrice Ministarstva kulture i medija Žarko Španiček te zamjenik gradonačelnika Požege Borislav Miličević.

Prije samoga koncerta, publiku i goste pozdravili su ravnatelj Glazbene škole Alen Kovačević te ravnateljica OŠ Antuna Kanižlića Renata Marinić, zahvalivši svima koji su omogućili da ova želja postane stvarnost, te su posebno istaknuli, a ujedno i zahvalili, bivšoj ravnateljici OŠ Antuna Kanižlića Mariji Samardžija koja je idejna začetnica ovoga projekta.

Izvor fotografija: rva.hr

Pročitano 945 puta