Nedjelja, 29 Siječanj 2023 18:54

Redovna godišnja Skupština Povijesne postrojbe Trenkovi panduri

 

U prostorima restorana Grgin dol održana je Izvještajna Skupština Povijesne postrojbe “Trenkovi panduri”, a na samom početku Skupštine predsjednik udruge Vladimir Potnar pozdravio je sve nazočne te Skupštini predstavio izviješće o radu Udruge u protekloj 2022. godini.

Uz predsjednika i članove Udruge, redovnoj godišnjoj Skupštini Trenkovih pandura prisustvovali su i gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić te zamjenik županice Ferdinand Troha.

Istaknuto je kako je Udruga tijekom 2022. godine imala 32 aktivnosti i 2 radne akcije, a obilježila je 25 godina svoga postojanja te 15 godina samostalnoga rada. Prošle godine Udruga je krenula u izradu novih odora te su tako dobili nove kape i košulje. Između ostaloga, u prošlogodišnjem radu bilježe 670 izlazaka u Republici Hrvatskoj te 37 izlazaka izvan granica Lijepe naše.

Kristijan Perković, blagajnik Udruge, detaljno je iznio financijsko izviješće za prethodnu 2022. godinu te zahvalio svima koji su financijski pomogli radu Udruge. Tajnik Udruge Jure Šain predložio je plan rada za 2023. godinu te kao prioritet u radu naglasio nastavak izrade novih odora koje bi trebale biti gotove do sredine ove godine, a financijsku podršku za obnovu odora Udruga je dobila od Grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Na kraju Skupštine, prisutnima su se obratili zamjenik županice Ferdinand Troha i gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić koji su dali punu podršku te iskazali zadovoljstvo radom udruge koja kulturno-povijesnu tradiciju Trenkovih pandura, Grada Požege i Požeško-slavonske županije ponosno predstavlja u Republici Hrvatskoj i van njenih granica.

Izvor: Vladimir Potnar

Pročitano 1923 puta