Nedjelja, 01 Siječanj 2023 15:37

Tradicionalni obilazak dežurnih službi u novogodišnjoj noći

 

Županica Antonija Jozić zajedno sa gradonačelnikom Grada Požege Željkom Glavićem obišla je zaposlenike dežurnih službi na hitnom prijemu Opće županijske bolnice Požega, JVP i DVD Grada Požege, Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, HEP, Policiju, Tekiju, djelatnike požeške vojarne te djelatnike Županijskog centra 112 Požega koji su radili dežurstvo u novogodišnjoj noći.

Bila je to prilika zahvaliti im se na svemu što čine kroz godinu kako bi se naši građani osjećali sigurno, a svima njima čelnici Županije i Grada poželjeli su mirnu noć te sretnu i uspješnu novu 2023. godinu.

Dalibor Hrunka, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe, ovom prigodom rekao je kako je 2022. godina bila jako uspješna za njih te se zahvalio na svoj potpori koju su dobili. Istaknuo je kako su imali ukupno 422 intervencije od čega 72 požarne, a dodao je kako su imali i 107 tehničkih intervencija, jednu incidentnu i 19 intervencija javnih dojava i izvida, te 116 usluga i 107 osiguranja.

Iz Zavoda za hitnu medicinu PSŽ rečeno je kako su u 2022. godini imali nešto manje od 15 tisuća intervencija, od toga 10290 u Požegi, 3600 u Pakracu i 1017 u Pleternici, a ravnatelj Barišić dodao je kako se nada dobrom razvoju radova na novoj zgradi Zavoda.

Posjeta Županijskom centru 112 Požega bila je prigoda za zahvalu na svoj pomoći prilikom bujičnih poplava koje su zadesile grad Požegu.

“U 2022. godini imali smo nešto više od 20 tisuća poziva. Najveći udio uzimaju događaji i pozivi za hitnu medicinsku službu. U prosjeku ova je godina bila jedna od mirnijih, najveći dio rada odnosio se na Ukrajince koji su bili ovdje u našoj županiji.” - rekao je voditelj Županijskog centra 112 Požega Slavko Marinac.

Izvor fotografija: rva.hr

Pročitano 911 puta