Četvrtak, 22 Prosinac 2022 21:02

„Želimo biti županija u kojoj je znanje „in“ te u kojoj se vrednuje napredak!“

Županica Antonija Jozić u koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega održala je svečani prijem učenika i mentora koji su ostvarili značajne rezultate na natjecanjima iz kataloga Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Hrvatskog školskog športskog saveza.

Osnovne i srednje škole na području Požeško-slavonske županije iz godine u godinu dokazuju visoku kvalitetu rada s učenicima koji u velikom broju sudjeluju na državnim natjecanjima, smotrama i susretima te postižu izvrsne rezultate. Za postizanje takvih rezultata, uz ustrajan trud i intenzivni i kontinuirani rad učenika izvan redovnog nastavnog procesa, potrebno je stručno vodstvo njihovih mentora.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Požeško-slavonske županije Sunčica Bajić čestitala je nagrađenima, pojasnivši kako će zaključkom županice najbolji dobiti priznanja i novčane nagrade. Nagrade za učenike iznose od 250 do 750 kuna, a za mentore po 500 kuna.

Za uspjehe u školskoj godini 2021./2022., učenicima i mentorima, županica je dodijelila i pisano priznanje. Pisano priznanje primilo je 111 učenika i 33 mentora, od koji je novčano nagrađeno 34 učenika i 13 mentora, za što je ukupno, iz raspoloživih sredstava u proračunu predviđenih za natjecanja izdvojeno 22.300,00 kn.

Županica Antonija Jozić istaknula je da naša županija želi i treba biti „županija znanja“.

„Želimo biti županija u kojoj je znanje „in“, u kojoj se vrednuje napredak. Ove nagrade na neki način su potvrda smjera kojim idemo, no isto tako želimo činiti još bolje i veće iskorake naprijed, što očekujem već od sljedeće godine. Vama koji ste najbolji od najboljih želim puno uspjeha u vašem školovanju. Pokazali ste da rad na sebi donosi rezultate, a te rezultate ste ostvarili osvojivši jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima.“ rekla je županica Antonija Jozić dodavši kako su nagrađeni učenici na ponos svima te se ujedno zahvalila i mentorima, kao i ravnateljima škola.

„Izražavam nadu kako će ova priznanja biti poticaj i ostalim školama na području županije, koje ove godine nemaju nagrađene, kako bismo iduće godine imali veći broj nagrađenih škola.“ zaključila je županica te svima čestitala Božić i zaželjela uspješnu novu 2023. godinu.

 

Izvor fotografija: rva.hr

Pročitano 980 puta