Petak, 02 Prosinac 2022 15:27

Otvorenje izložbe radova s natječaja “Kreativni i neovisni”

 

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se obilježava od 15. studenoga – 15. prosinca, Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije raspisali su natječaj “Kreativni i neovisni” koji je bio otvoren od 16. prosinca 2021. do 25. travnja 2022. godine.

Natječaj je bio namijenjen svim učenicima srednjih škola i petih do osmih razreda osnovnih škola s područja naše Županije, s ciljem kreativnog promišljanja o sredstvima ovisnosti, a odabir najboljih radova i dodjela nagrada održani su 7. lipnja 2022 godine.

Otvorenje izložbe najboljih radova održano je u Gradskoj knjižnici Požega, otvorenju su prisustvovali zamjenik županice Ferdinand Troha, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević, te članovi Županijskog stručnog povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Požeško-slavonske županije.

Ravnatelj Matijević rekao je kako je na natječaju sudjelovalo 97 učenika iz četrnaest škola naše županije, od toga devet osnovnih i pet srednjih škola.

„Od ukupno zaprimljena 62 rada, nagrađeno je njih 38 za 1., 2. ili 3. mjesto, dok je njih 24 dobilo nagradu za sudjelovanje, a sve s ciljem da učenici pokažu svoje znanje i stav prema sredstvima ovisnosti – alkohol, cigarete, droge, kocka, te internet kao najnovija ovisnost.“ – istaknuo je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

„Ovo je deseti natječaj po redu, a ove godine radovi su bili izuzetno kvalitetni te smo po prvi puta imali instalaciju u okolišu. Vjerujem da će Zavod u suradnji s Ministarstvom zdravstva i Požeško-slavonskom županijom osigurati sredstva za nastavak ovog projekta, a natječaj bi trebao biti raspisan do kraja godine.” – dodao je ravnatelj Matijević.

Zamjenik županice Ferdinand Troha istaknuo je kako mu je drago što se izložba nalazi u prostoru u kojem inače borave mladi.

„Kako je rekao i ravnatelj Matijević, cijelo jedno desetljeće imamo ovu akciju. Mislimo da je korisna i dobra, a za mlade vrlo atraktivna. Nadam se da će naredne godine odaziv osnovnih i srednjih škola biti kao i do sada. Želim poručiti da Požeško-slavonska županija prati što rade naše škole kao i Zavod po pitanju sprječavanja ovisnosti. Ovo je tek jedan od sadržaja, ali vrlo bitan, jer učenici sami sudjeluju u ovim aktivnosti.” - rekao je zamjenik Troha.

Izložba radova bit će otvorena do 15. prosinca 2022. godine u prostoru Gradske knjižnice Požega – Odjel za mlade i multimediju.

Pročitano 346 puta