Srijeda, 30 Studeni 2022 12:23

Dodijeljeni ugovori kojima se nastoji ublažiti posljedica rasta cijena energenata za korisnike s područja Požeško-slavonske županije

Požeško-slavonska županija objavila je u rujnu Javni poziv Potpore poduzetnicima radi ublažavanja posljedica rasta cijena energenata za 2022. godinu, na koji je pristiglo više od 100 prijava. Županica Antonija Jozić  dodijelila je u Požegi i u Pakracu 84 ugovora korisnicima.

Cilj javnog poziva bio je ublažiti rizik energetskog siromaštva kod ciljanih subjekata u dijelu povećanja troškova potrošnje plina za mikro i male poduzetnike iz kategorije krajnjih kupaca koji nisu kućanstvo, a koji su ostvarili subvenciju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja sukladno Pozivu za subvencioniranje dijela krajnje cijene opskrbe plinom za mikro, male i srednje poduzetnike s godišnjom potrošnjom plina do 10 GWh.

„Vlada Republike Hrvatske donijela je paket mjera koji je težak preko 20 milijardi kuna, a kojim se pokušava pomoći građanstvu, poduzetnicima, obrtnicima i javnom sektoru vezano za sve posljedice koje osjećamo zbog ruske agresije. Posljedično tome je i rast cijene energenata, na temelju tog paketa Vlade RH, kojim je preko Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja odobrena potpora u cijeni energenta, u ovom slučaju plina – mi smo se odlučili da idemo s takvim potporama prema vama. Maksimalni iznos je 20 tisuća kuna. Interes koji ste iskazali i prijave koje su došle ovdje k nama, pokazuje da će ovo biti na neki način jedna znatna pomoć u vašem poslovanju.“ – rekla je županica te ujedno zahvalila korisnicima na njihovom radu, upornosti i hrabrosti da budu poduzetnici.

„Vi ste oni koji pridonose razvoju gospodarstva Požeško-slavonske županije. Vi zapošljavate ljude koji su ovdje pronašli svoja radna mjesta, čestitam vam i zahvaljujem, a vjerujem da će se dobra suradnja Županije i poduzetnika nastaviti i u budućnosti.“ – zaključila je županica Antonija Jozić.

 

Izvor fotografija: rva.hr

Pročitano 716 puta