Srijeda, 16 Studeni 2022 14:46

Održana redovna skupština Udruge osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško-slavonske županije

 

Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško-slavonske županije trenutno broji oko 304 člana koji su tijekom 2022. godine provodili brojne aktivnosti i projekte. Podnoseći izvješće o radu u protekloj godini, predsjednica Udruge Jelosavka Jakovljević istaknula je kako su u udruzi trenutno zaposlene 54 osobe te kako udruga provodi niz projekata iz Europskog socijalnog programa te projekata financiranih putem nadležnog ministarstva.

„Udruga je tijekom 2022. godine obavljala svoje redovne administrativne djelatnosti, a uz dosadašnji broj članova udruzi se ove godine priključilo još 13 novih članova te tako sada brojimo ukupno 304 člana. U suradnji s voditeljima projekata i programa knjigovodstveni ured pratio je provedbu svih financijskih aktivnosti i utroška sredstava te prema potrebi dostavljao potrebna financijska izvješća. Svi poslovi odrađeni su prema planu i programu za 2022. godinu.“ – istaknula je predsjednica Jakovljević.

„Ove godine uspješno je završen projekt usluge osobne asistencije financiran od strane ESF-a, provedena je prva godina programa osobne asistencije financiranog od strane MROSP-a 2022.-2023., te je uspješno završena i provedba projekta ,,Zaželi posao - Čini dobro“, kao i niz brojnih drugih projekata važnih za udrugu, a predstavnici udruge tijekom godine sudjelovali su na brojnim edukacijama, savjetovanjima i radionicama.“ – istaknula je Jelosavka Jakovljević.

Udruga OSI svakodnevno je radila na praćenju natječaja te razvoju novih projekata s ciljem bolje prilagodbe aktivnosti njihovim članovima, korisnicima i općoj populaciji, a tijekom godine nadograđivali su postojeće projekte kako bi ih što bolje uskladili s potrebama svojih korisnika.

U ime Grada Požege članove udruge prigodnim riječima pozdravila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović, dok se u ime Požeško-slavonske županije obratio zamjenik županice Ferdinand Troha poželjevši Udruzi OSI puno uspjeha u budućem radu.

„Ovo što radite iz godine u godinu zaista daje impresivne rezultate, nastavite tako i nadalje. Ja bih rekao da je vaša udruga svojevrsni egzemplar, svojevrsni primjer kako udruge trebaju raditi. S koliko entuzijazma, znanja i sposobnosti radite, stvarno ste primjer svima i na tome vam čestitam. Znam da se hrabro nosite s izazovima koje inače imate u životu, a isto tako hrabro se nosite i s vođenjem ove udruge. Cijela vaša zajednica prisutna je i u našem gradu i u našoj županiji. Ima vas svugdje i svugdje ste dobrodošli, upravo zato što ste tako jednostavni, dobri i sposobni ljudi.“ – rekao je zamjenik Troha.

Pročitano 1502 puta