Četvrtak, 03 Studeni 2022 07:22

Početna konferencija Projekta „Zajedno možemo više - faza III“

Početna konferencija Projekta „Zajedno možemo više - faza III“ održana je u Brestovcu, a organizirala ju je Udruga Veličanka. Korisnik projekta je Udruga Veličanka iz Velike, a partneri na projektu su Općina Brestovac, Općina Čaglin, Centar za socijalnu skrb Požega i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega.

Projekt je ovo koji za cilj ima zapošljavanje žena pripadnica ciljnih skupina i poboljšanje kvalitete života krajnjih korisnika kroz prevenciju institucionalizacije, socijalnu uključenost i smanjenje rizika od siromaštva. Projekt je vrijedan 1.480.550,00 kn od kojih potpora EU iznosi 100%, od toga 85% ESF i 15% Državni proračun RH. Projekt traje od 14.09. 2022. do 14.05.2023.

Podatke o projektu iznio je predsjednik Udruge Veličanka Marko Raguž.  Timovi za pružanje usluge podrške i pomoći starijima i osobama u nepovoljnom položaju formirani su na području općine Brestovac te općine Čaglin. Sklopljeni su i ugovori o radu sa 30 žena pripadnica ciljnih skupina i dugotrajno nezaposlenih žena. Tijekom 6 mjeseci pruža se usluga podrške mi pomoći u kući na najmanje 180 krajnjih korisnika.

Konferenciji su prisustvovali i zamjenik županice Ferdinand Troha, Jasminka Antunović ispred HZZ Područni ured Požega, Vjekoslav Potočanac, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega, Dalibor Bardač, načelnik Općine Čaglin te Zdravko Mandić, načelnik Općine Brestovac.

 

Izvor fotografija: Požeška kronika

Pročitano 501 puta