Nedjelja, 23 Listopad 2022 11:01

Dodijeljene nagrade na 1. Festivalu slavonskih kazališta

Hrvatsko narodno kazalište Osijek, Dječje kazalište “Branko Mihaljević”, Kazalište Virovitica, Gradsko kazalište “Joza Ivakić” Vinkovci i Gradsko kazalište Požega zajednički su ostvarili 1. Festival slavonskih kazališta. 1. Slavonski KaFe održan je od 15. do 22. listopada u Požegi,  publici je predstavljeno pet  predstava, a na zadnjoj večeri dodijeljene su nagrade i održana je svečanost zatvaranja. 

Zatvaranju Festivala uz ravnatelje slavonskih kazališta, prisustvovala je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, županica Antonija Jozić, zamjenik gradonačelnika Požege Borislav Miličević te brojni drugi posjetitelji

„Iznimno sam ponosna na ovaj prvi Festival slavonskih kazališta koji ste realizirali. Slavonija je kraj velikih vrijednosti i duge tradicije, a vi svojim doprinosom činite hrvatsku kulturu još vrjednijom.“ rekla je ministrica.

Dodijeljene su četiri nagrade i to za najbolju predstavu po izboru publike te tri nagrade žirija – najbolja predstava te najbolja glumica i glumac Festivala.

Nagrada za najbolju predstavu pripala je predstavi „Tena – kronika raspada jedne ljepote“ nastaloj u koprodukciji GK Joza Ivakić Vinkovci, GK Gavella, GK Požega, CUK Bjelovar i Ludens teatra. Nagradu za najboljeg glumca dobio je Miroslav Čabraja za ulogu Konobara u predstavi “Udovice” (HNK Osijek), a Nagradu za najbolju glumicu Blanka Bart za ulogu Majke u predstavi “Alabama”(Kazalište Virovitica). Nagradu publike dobila je monodrama “Anton Žic, baba i harmonika” (DK Branko Mihaljević u Osijeku/ Kazalište Oberon).

 

Izvor fotografija: slavonski.hr

Pročitano 712 puta