Nedjelja, 23 Listopad 2022 10:59

Obilježen Dan branitelja općine Brestovac

Polaganjem vijenaca pred novim spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima u Brestovcu i održanom svetom misom u župnoj crkvi sv. Martina obilježen je Dana branitelja općine Brestovac. Ispred Požeško – slavonske županije vijenac je položio Miroslav Bagarić, Voditelj Odsjeka za hrvatske branitelje. Uz Dan branitelja obilježena je i 31. godišnjica osnutka prve oružane formacije na području općine Brestovac od koje je kasnije nastala brestovačka satnija 6. bojne ZNG, koja je poslije prešla u sastav 123. brigade HV Požega.

Zvonko Rodić, predsjednik podružnice UDVDR RH Brestovca, na prigodnom programu održanom nakon polaganja vijenaca, rekao je kako je brestovačka satnije dala veliki doprinos u stvaranju suverene i samostalne RH.

Svoja uspomene i podatke o zbivanjima tih godina na području Brestovca iznio je i general u mirovini Zvonko Peternel te načelnik općine Zdravko Mandić.

Povodom Dana branitelja općine Brestovac održana je i promocija monografije „Brestovačka satnija 6. bojna u Domovinskom ratu 1990-1992. godine“ autora generala Zvonka Peternela. O monografiji je govorila urednica Ivana Rakonić Leskovar te sam autor.

 

Izvor fotografija: pozeskivodic.com

Pročitano 813 puta