Subota, 15 Listopad 2022 20:39

Bogat program i ponuda na sajmu Slavonski banovac

 

Slavonski banovac sajam je koji se već tradicionalno po 13. put održava u Gradu Pakracu, a bogatom ponudom osamdeset izlagača iz čak 10 hrvatskih županija te svim pratećim sadržajima, promiču se tradicionalne vrijednosti, spajajući potencijale ruralnog razvoja i turizma kao gospodarske grane koja se u ovom dijelu Hrvatske razvija iz godine u godinu.

Izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Goran Ivanović prilikom otvaranja sajma istaknuo je kako se identitet i baština, tradicija i kultura, koja se iz godine u godinu prikazuje ovim sajmom, nikada ne smije zaboraviti.

Anamarija Blažević, saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Pakraca, pozdravivši sve nazočne izlagače, natjecatelje i goste naglasila je važnost sajma kao i održavanje tradicije sajmovanja koja datira iz daleke 1796. godine. „Sajam „Slavonski banovac“ važan je i zbog toga što objedinjuje različite aktivnosti od gospodarstva, turizma, gastronomije i zabave, a danas nakon 13 godina održavanja sajma možemo neskromno reći da smo predvodnici prezentacije obrtništva, turizma i razvoja, ali i tradicije i običaja.“ – istaknula je gradonačelnica Blažević.

Prigodnim riječima prisutnima se obratila i izaslanica predsjednika Vlade RH i požeško-slavonska županica Antonija Jozić čestitavši organizatorima na uspješnom sajmu, kao i na višegodišnjem trudu.

„Pakrac je grad koji danas živi punim plućima i prezentira sve ono najbolje što nudi te je svojom širokom slavonskom dušom primio i pozvao brojne goste i izlagače.“ – istaknula je županica Jozić osvrnuvši se ovom prilikom i na bogatu povijesnu i kulturnu baštinu pakračkog kraja, čemu svakako doprinosi i ovaj sajam.

Sajam je organizirao Grad Pakrac u suorganizaciji s Udruženjem obrtnika Pakraca i Lipika, Poduzetničkim centrom Pakrac te Turističkom zajednicom Grada Pakraca, a u partnerstvu sa Hrvatskom gospodarskom komorom.

Izvor fotografija: pakrackilist.hr

Pročitano 474 puta