Petak, 07 Listopad 2022 13:01

Na ovogodišnjim „Danima hrvatskog turizma“ Slavonija proglašena najuspješnijom destinacijom ruralnog turizma

 

Slavonija je oduvijek poznata po svojoj gostoljubivosti, a s ovogodišnjih Dana Hrvatskog turizma stižu priznanja koja to i potvrđuju. Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora dodijelili su godišnje turističke nagrade u kongresnom centru u Šibeniku.

U kategoriji „Najuspješnija destinacija ruralnog turizma“ Slavonija je osvojila nagradu Destinacija godine. Slavonija, koju ponosno čine Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska, Brodsko-posavska te Virovitičko-podravska županija, zasluženo je dobila titulu najuspješnije destinacije ruralnog turizma te je time na destinacijskoj karti Hrvatske prepoznata kao atraktivna destinacija koja kroz cijelu godinu svojim posjetiteljima, gostima i turistima nudi aktivni boravak u prirodi, autentičnu gastronomiju, jedinstvenu kulturnu baštinu i niz događanja za različite ukuse i uzraste.

Osim toga, Darko Larva, vlasnik imanja „Seoski turizam Larva“ s područja Požeško-slavonske županije, u kategoriji “Čovjek - ključ uspjeha”, osvojio je nagradu „Domaćin turističkog seljačkog domaćinstva“. Obitelj Larva svoje imanje ima u naselju Trenkovo, a svojim gostima već 12 godina nude doživljaj mirnog slavonskog sela koje će sve posjetitelje zadiviti svojom prirodnom ljepotom.

„Iznimno smo sretni što na cijelom području županije imamo turističke djelatnike koji su dokaz da ćete se u Zlatnoj Slavoniji uvijek osjećati dobrodošlo. Ovo je treća osvojena nagrada "Čovjek - ključ uspjeha" u posljednje četiri godine koja je stigla u Zlatnu Slavoniju što je pokazatelj kvalitete domaćina. Što se tiče priznanja za najuspješniju destinaciju, priznanje je to cijeloj Slavoniji koja se probija na turističkoj karti Hrvatske, proširuje svoju turističku ponudu, a postojeću konstantno nadograđuje.“ - izjavila je Maja Jakobović, direktorica TZ Požeško-slavonske županije.

 „Požeško-slavonska županija konstantnim ulaganjem i podizanjem kvalitete ukupne turističke ponude uspješno ispunjava želje sve zahtjevnijih gostiju. Povezivanjem svih turističkih usluga i proizvoda na malom području možete posjetiti stare gradove, dvorce i utvrde, ali i moderne posjetiteljske centre koji će vam ispričati objedinjenu priču o životu i vrijednostima našeg područja od prošlosti do danas. Vrhunska poznata vina, tradicionalna i prepoznatljiva gastronomija, kulturna i prirodna baština te aktivnosti na otvorenom atributi su Zlatne Slavonije. Osvojena priznanja pokazatelj su profesionalnosti domaćina na našem području i u samoj destinaciji Slavonija.“ - istaknula je županica Antonija Jozić.

Izvor fotografija: Kristijan Toplak/TZ PSŽ

Pročitano 750 puta