Srijeda, 05 Listopad 2022 19:39

Početna konferencija projekta "Ready-STEM-Grow"

 

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u srpnju ove godine dodijelilo je ukupno 19 ugovora u okviru Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za razdoblje 2014.-2021. godine, u sklopu programa Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva. Iz navedenog Fonda financirat će se i projekt pod nazivom “Ready-STEM-Grow” čiji je nositelj Požeška biskupija, uz partnere na projektu: Katolička osnovna škola u Novskoj, Katolička osnovna škola u Požegi, Katolička osnovna škola u Virovitici, Razvojna agencija Grada Novske – NORA te International Development Norway.

Cilj samoga projekta je doprinijeti jačanju STEM vještina učitelja, drugih odgojno-obrazovnih djelatnika te učenika katoličkih osnovnih škola Požeške biskupije kao i šire javnosti kroz provođenje stručnih radionica, podršku partnera iz Norveške te stvaranje tri specijalizirane STEM učionice i opremanje školskih prostora vrijednom STEM opremom. Projekt "Ready-STEM-Grow“ trajat će ukupno 18 mjeseci, a provodit će se u katoličkim osnovnim školama u Požegi, Virovitici i Novskoj.

U Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi održana je početna konferencija navedenoga projekta kojoj je uz brojne goste, ravnatelje škola, partnere na projektu, predstojnika Ureda za katoličke škole Ivicu Žuljevića, te pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maju Petrović, prisustvovao i zamjenik županice Ferdinand Troha.

„Na samome početku želim čestitati Požeškoj biskupiji i njihovim partnerima na ovom hvalevrijednom projektu što su ga donijeli u škole naše biskupije te vjerujem da će kroz njega unaprijediti STEM vještine naših učitelja i učenika. Ne bi bilo dobrih stručnjaka bez dobrih učitelja te vam ovim putem čestitam na ovom lijepom postignuću.“ – istaknuo je Troha.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 974.739,58 eura, od čega se 85 posto financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora, dok se preostali iznos osigurava iz državnog proračuna.

Pročitano 768 puta