Subota, 01 Listopad 2022 19:43

Održana manifestacija „Vinum et poeta“ – večer poezije i vina

 

Ljubitelji poezije i vina, u prostoru podruma požeškog Veleučilišta u Podgorju, uživali su u četvrtom izdanju tematske manifestacije vinske poezije "Vinum et poeta" - večeri poezije i vina koja je održana u organizaciji Matice hrvatske Ogranak Požega te Veleučilišta u Požegi, uz pokroviteljstvo Požeško-slavonske županije, Grada Požege te Općine Kaptol, a ovoj zanimljivoj manifestaciji prisustvovao je i zamjenik županice Ferdinand Troha.

Pobjedničku pjesmu „Vino, Sunce: globalno ljepilo“, pjesnika Milka Valente iz Zagreba izabralo je prosudbeno povjerenstvo u sastavu eminentnih pjesnika: Miroslava Mićanovića, Marije Lamot i Lane Derkač, a svoje pjesme predstavili su i Bogdan Arnautović - „Treći zglob kažiprsta“, Zrinko Šimunović – „Shiraz“, Sanja Pilić – „Ljeto na odlasku“, Irena Ivetić – „Vinogradarska“ i Vera Grgec – „Vinska istina starinska“.

Sve okupljene, nazočne pjesnike i goste, na početku manifestacije pozdravila je predsjednica požeškog Ogranka Matice Hrvatske Anita Katić koja je rekla nešto više o samoj manifestaciji te zahvalila pokroviteljima i suradnicima.

Zamjenik županice Ferdinand Troha svima okupljenima poželio je da uživaju u vrhunskoj kapljici i dobroj poeziji, a u ime domaćina, požeškog Veleučilišta, svim sudionicima manifestacije dobrodošlicu su poželjeli doc. dr. sc. Brankica Svitlica te doc. dr. sc. Berislav Andrlić.

Izvor fotografija: pozega.eu

Pročitano 623 puta