Utorak, 27 Rujan 2022 21:10

Županica Antonija Jozić zajedno s gradonačelnicima i načelnicima održala radni sastanak s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom

 

U Velikoj županijskoj vijećnici uz nazočnost županice Antonije Jozić i njezinih suradnika, gradonačelnika i načelnika s područja Požeško-slavonske županije, dekana Fakulteta turizma i ruralnog razvoja, te ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa i njegovih suradnika, održan je radni sastanak na temu izgradnje vrtića, te poboljšanja problematike u osnovnoškolskom, srednjoškolskom obrazovanju, kao i visokom školstvu.

„Jedna od današnjih tema sastanka bila su ulaganja iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Tu prvenstveno mislim na izgradnju vrtića za koji je natječaj već prošao i za koje Ministarstvo sad trenutno radi analizu projekata i vjerojatno uskoro i donosi odluke. Druga tema sastanka bila je osnovnoškolsko obrazovanje, jednosmjenski rad i produženi boravak u našim školama, a dotakli smo se i teme srednjoškolskog obrazovanja, kao i visokog obrazovanja. Zahvala ministre vama što ste danas s nama na ovom radnom sastanku i zahvala Vladi RH i resornom Ministarstvu na svim onim potporama koje se pružaju Požeško-slavonskoj županiji, našim općinama i gradovima, vezano za osnovnoškolsko, srednjoškolsko i visoko obrazovanje.“ – istaknula je županica Jozić.

Ministar Radovan Fuchs istaknuo je zadovoljstvo odrađenim radnim sastankom i dolaskom u Požeško-slavonsku županiju.

„Odradili smo jedan jako dobar sastanak s gradonačelnicima i načelnicima na kojemu smo imali određena pitanja upućena upravo njima te su nam njihovi odgovori jako dobro došli u kreiranju budućih koraka na razini cijele Republike Hrvatske. Vjerujem da će u slijedećih tjedan dana biti objavljeni rezultati natječaja za izgradnju vrtića, a isto tako, krajem listopada, bit će objavljen poziv za izgradnju i dogradnju osnovnih škola kako bi sve škole u Republici Hrvatskoj prvo prešle na jednosmjenski rad, a onda iza toga implementirale cjelodnevnu nastavu.“ – istaknuo je ministar Fuchs.

Ministar Fuchs istaknuo je kako djeca u Hrvatskoj najmanji broj sati provode u školama u aktivnoj nastavi te kako se to upravo cjelodnevnom nastavom želi promijeniti. Naglasio je kako je u planu da 2027. i 2028. godina budu godine kada će sve osnovne škole u Hrvatskoj raditi u jednoj smjeni. 

Pročitano 1624 puta