Subota, 24 Rujan 2022 16:57

Tradicionalno održan 7. AgroTour Slavonija - sajam poljoprivrede i seoskog turizma

 

Početak jeseni i ove godine na požeškom baroknom Trgu Svetog Trojstva u organizaciji Poljoprivredne televizije, obilježen je sajmom poljoprivrede i seoskog turizma, sajmom punog slavonskog mirisa, okusa tradicije, dobre atmosfere, maštovitosti i kreativnosti domaćih OPG-a.

U ime organizatora sve izlagače i posjetitelje sajma pozdravio je Thomas Heinz Pandžić, ističući važnost ovakvog načina prezentacije poljoprivredne proizvodnje i ruralnog turizma.

Kao i svake godine do sada zahvaljujući odličnoj organizaciji te ponajprije zadovoljstvu posjetitelja i ove godine osiguran je veliki broj izlagača koji su Požežanima i njihovim gostima ponudili brojne domaće proizvode poput meda, pekmeza, mliječnih proizvoda, proizvoda od lavande, suhomesnatih proizvoda, zimnice, domaćih sireva i brojnih drugih proizvoda. Osim toga, posjetiteljima su se predstavili proizvođači i prodavači proizvoda i usluga vezanih uz poljoprivrednu proizvodnju.

Prisutne su pozdravili i zamjenik predsjednice Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Hrvoje Hefer, potpredsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Antun Vrakić, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, čestitke organizatorima i dobrodošlicu izlagačima uputila je požeško-slavonska županica Antonija Jozić, a 7. sajam poljoprivrede i seoskog turizma svečano je otvorio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Županica Jozić pozdravivši sve prisutne naglasila je kako je spoj poljoprivrede i turizma uvijek dobra kombinacija za razvoj gospodarstva. „Želim vam poželjeti dobrodošlicu na ovaj sada već tradicionalni sajam koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača. Izlagača koji su danas ovdje došli pokazati plodove svojih ruku, plodove svojih deset prstiju i ono što stvaraju cijele godine i s čime u konačnici stvaraju prihode za svoja kućanstva. S druge strane poljoprivreda je vezana uz turizam, a ovi dijelovi Slavonije i Požeško-slavonska županija uistinu imaju što pokazati što se tiče turizma. Još jednom zahvala na svemu što činite, uživajte danas svi skupa u Požegi.“ – poručila je županica Jozić.

„Dragi naši OPG-ovci, vi kroz vaše djelovanje i vašu proizvodnju čuvate vrijednu tradiciju naše Slavonije, ali i svih krajeva Lijepe naše. Na najbolji mogući način predstavljate svoju sredinu i svoje mjesto. Danas na ovome sajmu možemo vidjeti puno novih proizvoda i to je nešto po čemu je Republika Hrvatska danas i kao punopravna članica u Europskoj uniji itekako prepoznata.“ – istaknuo je ministar Medved otvorivši pritom 7. sajam poljoprivrede i seoskog turizma - AgroTour Slavonija 2022.

Ove godine za kulturno-umjetnički program pobrinuli su se folklorni ansambl Požega koji su ujedno i suorganizatori sajma, a nastupili su: ženska pjevačka skupina ”Vesele šokice”, muška pjevačka skupina ”Biđani” iz Bickog Sela, KUD ”Bektež” iz Bekteža, folklorni ansambl Požega, te tamburaški sastav ”De Gotho”.

Pročitano 4744 puta