Ponedjeljak, 05 Rujan 2022 12:51

Prvašićima u OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu županica zaželjela puno uspjeha u njihovim prvim školskim koracima

Povodom početka još jedne školske godine, županica Antonija Jozić zajedno sa pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Sunčicom Bajić, načelnikom Općine Brestovac Zdravkom Mandićem te u pratnji ravnatelja OŠ Dragutina Lermana Brestovac Markom Buće, posjetila je prvašiće na njihov prvi dan koji provode u školi.

 „Dragi prvašići, drage učiteljice, dragi učenici OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu želim vam svima puno uspjeha u novoj školskoj godini. Posebno vama, dragi prvašići, koji ste prvi put sjeli u školske klupe i od danas ćete početi marljivo učiti, vježbati i družiti se sa svojim prijateljima.“ – rekla je županica te zaželjela ravnatelju i cijelom kolektivu škole uspješnu novu školsku godinu te istaknula kako je ovo škola u kojoj su postignuti svi standardi, kako za učenje, tako i za predavanje.  „I ove godine smo tradicionalno darivali naše prvašiće poklonom, koji je sufinanciran od strane općine te Županije, a koji se sastoji od učeničkog pribora koji će učenicima biti od koristi.“ – rekla je županica te dodala kako su sufinancirani paketići za svih 590 prvašića u županiji. „S ravnateljem smo razgovarali i o rekonstrukciji kotlovnice, a slijedeće ulaganje trebalo bi biti u kuhinju.“  - zaključila je.

Županica je pozvala i vozače na poseban oprez, a posebno zbog prvašića koji prvi puta kreću u škole.

Načelnik je kazao kako općina nema upravljačka prava u školi, ali da rado pomažu što god treba, pa su tako pomogli i s radnim materijalima za učenike te pokrili troškove organizacije male škole.

Ravnatelj škole zahvalio se županici i načelniku na svemu do sada učinjenome za školu te kazao kako se uvjeti poboljšavaju, a učenika je nažalost manje.

Pročitano 2153 puta