Srijeda, 08 Lipanj 2022 14:59

Svečano obilježen Dan Bjelovarsko-bilogorske županije

 

U prigodi obilježavanja Dana Bjelovarsko-bilogorske županije, u Domu kulture u Bjelovaru, održana je Svečana sjednica županijske skupštine kojoj su se odazvali brojni uvaženi gosti među kojima i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha. Uz kulturni program i dodjelu javnih priznanja Dan Bjelovarsko-bilogorske županije bio je prilika da se istakne sve ono što je učinjeno u proteklih godinu dana, kao i novi projekti i planovi za budućnost.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić u svome obraćanju istaknuo je kako je njihova županija bogata povijesnom, kulturnom i prirodnom baštinom te kako njegovih prethodnih godinu dana mandata nije bilo dovoljno za napraviti velike promjene, ali su u tom periodu ipak uspjeli pokazati novi smjer i određena postignuća.

„Otvorili smo županiju, kako našim građanima, tako i gradovima i općinama. Politikom uključivosti ostvarili smo suradnju sa svim gradonačelnicima i načelnicima bez obzira na stranačku pripadnost. Gradimo partnerski odnos s našim poljoprivrednicima, poduzetnicima i obrtnicima, promijenili smo praksu i danas sve mjere kojima im želimo pomoći kreiramo u dogovoru s njima. Županija je jaka koliko je jak svaki njezin grad i općina.“ – rekao je župan Marušić.

Među brojnim gostima iz javnog, gospodarskog, kulturnog, društvenog, političkog i vjerskog života, svečanoj sjednici prisustvovao je i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković koji je u svome obraćanju između ostaloga čestitao Dan Bjelovarsko-bilogorske županije svim njezinim stanovnicima.

„U proteklih nekoliko godina od kada imamo zajedničku odgovornost upravljanja Hrvatskom na više razina: nacionalnoj, županijskoj, gradskoj i općinskoj, ostvarili smo zaista jednu sinergiju razumijevanja i dijaloga sa svim krajevima Hrvatske te prepoznali značaj županija. Ubrzali smo apsorpciju europskih sredstava, a u ovom desetljeću zaokružujemo ono što nam je bitno kroz nacionalnu razvojnu strategiju te ravnomjerni regionalni razvoj. Županije su ključna politička, predstavnička i izvršna operativna poluga realiziranja projekata, a Vlada je u tome i prijatelj i partner.“ – rekao je premijer Plenković.

„Kapitalni projekt na koji se želim osvrnuti i koji je prevažan za ovu županiju je brza cesta Vrbovec-Bjelovar-Virovitica skroz do Terezinog polja. Bjelovarsko-bilogorska županija uz Požeško-slavonsku županiju jedina je županija koja graniči samo sa drugim županijama, ne graniči s nijednom drugom zemljom te je iz tog razloga posebno važno da ono što često znamo reći u Požegi, a još češće i u Virovitici, moramo tu "riblju kost" kroz Slavoniju napraviti do kraja te vas sve zajedno povezati gospodarski, prometno, infrastrukturno, radi kvalitete života svih vas i vaših građana.“ – istaknuo je premijer.

Izvor fotografija: Kristijan Toplak

Pročitano 997 puta