Subota, 30 Travanj 2022 15:15

Nacionalni dan hitne medicinske službe

 

Diljem Hrvatske, dana 30. travnja, obilježava se Nacionalni dan hitne medicinske službe. Važnost i specifičnost ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti, svojim trudom i nesebičnim zalaganjem svakodnevno pokazuje gotovo 4 tisuće djelatnika hitne službe brinući o građanima kada im je to najpotrebnije, spašavajući njihovo narušeno zdravlje ili ugroženi život.

Sabor Republike Hrvatske 2013. godine proglasio je današnji dan Nacionalnim danom hitne medicinske službe, a Republika Hrvatska time se pridružila nizu svjetskih zemalja koje nastoje senzibilizirati javnost o djelatnosti koja pruža svakodnevnu skrb građanima.

U Zavodu za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije ukupno je zaposleno 64 djelatnika od kojih je samo četvero upravni i administrativni dio, dok su ostali zaposlenici medicinski kadar. Trenutno u Požegi radi 5 timova T1, 5 timova T2, u Pakracu 5 timova T1, te u Pleternici 5 timova T2.

Županica Antonija Jozić, uz iskrenu zahvalu za sav uloženi trud, svim djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu čestitala je njihov dan.

„Zahvalni smo vam na vašem svakodnevnom i nesebičnom radu koji rezultira spašenim ljudskim životima. Ustrajemo na podizanju standarda i kvalitete hitne medicinske usluge u našoj županiji, a tu posebno ističem izgradnju novog objekta hitne pomoći u neposrednoj blizini požeške bolnice.“ – rekla je županica Jozić.

Pročitano 1709 puta