Petak, 29 Travanj 2022 19:40

Županica Antonija Jozić prisustvovala svečanom obilježavanju Dana Karlovačke županije

 

U povodu Dana Karlovačke županije, koji se tradicionalno obilježava 01. svibnja na dan njihova nebeskoga zaštitnika Svetog Josipa Radnika, u petak 29. travnja, u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu održana je Svečana sjednica Županijske skupštine kojoj su uz predsjednika skupštine Vladu Jelkovca i županicu Martinu Furdek-Hajdin, prisustvovali i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministri Gordan Grlić Radman i Oleg Butković, kao i brojni uvaženi gosti iz političkog, kulturnog, gospodarskog i društvenog života, te predstavnici županija, među kojima i Požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Svečana sjednica bila je prigoda za uručivanje županijskih Javnih priznanja zaslužnim laureatima u 2021. godini, a u svome obraćanju županica Martina Furdek-Hajdin naglasila je da je Karlovačka županija mjesto sinergije obrtništva, poljoprivrede, turizma, te kako je cilj rada karlovačke županije dobrobit svih njezinih građana.

„Puno toga napravljeno je u proteklom razdoblju i na to smo ponosni. Time smo pokazali svoju stabilnost. U protekle dvije godine otvoreno je više od 1500 novih radnih mjesta, a temelj svih naših postignuća dobra je suradnja lokalne vlasti i Vlade RH. Najbolji dokaz tome je niz projekata koji se ostvaruju.“ – istaknula je županica Furdek-Hajdin u svome govoru te zahvalila predsjedniku Vlade RH i resornim ministrima na podršci.

Premijer Andrej Plenković pohvalio je sve projekte Karlovačke županije te istaknuo kako su njihova postignuća itekako vidljiva, podsjetivši tako na veliki projekt zaštite od poplava, te projekt izgradnje drugog željezničkog kolosijeka Hrvatski Leskovac-Karlovac.

Izvor fotografija: kazup.hr

Pročitano 2132 puta