Srijeda, 27 Travanj 2022 15:56

Simfonijski koncert Orkestra mladih glazbenika

 

Prvi nastup simfonijskog orkestra od osnivanja samostalne Republike Hrvatske te drugi u povijesti Požege, održan je sinoć u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega. Simfonijski koncert Orkestra mladih glazbenika privukao je brojnu publiku, ljubitelje i štovatelje klasične glazbe, a koncertu je prisustvovala i županica Antonija Jozić.

Mnogobrojna publika mogla je uživati u izvedbi Simfonije u d-molu, FWV 48 - Cesara Francka te Koncertu za klavir i orkestar u fis-molu op. 20 Aleksandra Skrjabina koji nikada do sada nije izveden u Zlatnoj dolini.

Ovako značajan i povijesni koncert žiteljima Županije, povodom 200. obljetnice rođenja Cesara Francka i 150. obljetnice rođenja Aleksandra Skrjabina pripremili su mladi glazbenici pod vodstvom dirigenta Matije Fortune, a kao solist nastupio je klavirist Vedran Janjanin čija postignuća uključuju osvajanje brojnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Početkom 80-tih godina 20. st., u Požegi je održan koncert Društvenog orkestra HGZ-a, a na koncertu mladih glazbenika, svirali su i bivši učenici požeške glazbene škole.

Izvor fotografija: glazbena-skola-pozega.hr

Pročitano 1069 puta