Utorak, 19 Travanj 2022 13:57

Požeško – slavonska županija organizira sastanak na temu proizvođačkih organizacija

 

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je 14. travnja 2022. godine Poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za ULAGANJE C.1.5. R1-I1 - IZGRADNJA I OPREMANJE LOGISTIČKODISTRIBUTIVNIH CENTARA (LDC) ZA VOĆE I POVRĆE.

Prihvatljivi prijavitelji na navedeni poziv su: županije ili  trgovačka društva osnovana od strane i u 100%-tnom vlasništvu županije u okviru kojeg će se provoditi projekt izgradnje i opremanja LDC-a.

Požeško-slavonska županija ima potrebnu dokumentaciju za izgradnju LDC za voće i povrće u Požegi i prijavom za sufinanciranje izgradnje želi poljoprivrednicima osigurati bolje uvjete rada.

Da bi projekt bio prihvatljiv, županija mora dokazati da je 70% planiranog kapaciteta LDC-a osigurano površinama i proizvodnjom voća i povrća od strane proizvođača voća i povrća s područja za čije se potrebe gradi LDC.

Isto se dokazuje iskazom interesa poljoprivrednih proizvođača u obliku skupne izjave poljoprivrednih proizvođača potpisane od svakog ponaosob koja sadrži: opće podatke o poljoprivrednom gospodarstvu (naziv i pravni oblik, adresu, OIB fizičke osobe odgovorne u pravnoj osobi), vrste voća i/ili povrća, površine i proizvodnju u tonama, iskaz da će koristiti skladišne rashladne i/ili logističke kapacitete LDC-a te iskaz o sadašnjem ili budućem članstvu u proizvođačkoj organizaciji.

 

Ukoliko ste zainteresirani za  članstvo u proizvođačkoj organizaciji i želite svoju proizvodnju prodavati putem proizvođačke organizacije, pozivamo vas na sastanak, koji će se održati u petak 22.04.2022. u 9,30 sati u Velikoj vijećnici Požeško – slavonske županije, Županijska 7, Požega.

Molimo svoj dolazak potvrdite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 21. travnja 2022. godine.

Pročitano 1526 puta