Petak, 15 Travanj 2022 12:27

Požega: Uskršnji sajam i podjela posnog obroka u šetališnoj zoni

 

Obrtnici Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i Udruženja obrtnika Požega, uz potporu Grada Požege i Turističke zajednice Grada Požege danas, na Veliki petak, tradicionalno su organizirali pripremu i podjelu posnog obroka za svoje sugrađane. Ove godine obrtnici su pripremili porcije perkelta od soma i rižota s morskim plodovima.

„Obrtnici Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i Udruženja obrtnika Požega osmu godinu za redom organiziraju podjelu posnih obroka za Božić i Uskrs. Ovim putem želimo pokazati da su i obrtnici vitalni dio svake zajednice.“ – kratko je poručio predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk.

Željko Glavić, gradonačelnik Grada Požege, zahvalio je Udruženju obrtnika što su i danas priredili lijepi događaj u našem gradu te svim stanovnicima požeštine poželio sretan i blagoslovljen Uskrs.

„Velika zahvala Udruženju obrtnika Požega i Obrtničkoj komori Požeško-slavonske županije na ovoj lijepoj tradiciji. Obrtnici su zaista prisutni, oni često jesu samozatajni, rade svoj posao, privređuju za svoje obitelji i svoje djelatnike, ali s druge strane lijepo je vidjeti kada su društveno angažirani. Nedavno je u Požegi održana manifestacija „Zeleno-plavo“ koja je okupila obrtničke komore iz cijele Hrvatske, a evo danas ponovno jedna lijepa tradicija na Veliki petak, podjela posnih obroka našim građanima. Uistinu je prekrasno vidjeti grad pun građana, iščekujemo svi zajedno Uskrs, najljepši kršćanski blagdan.“ - rekla je županica Antonija Jozić koja se zajedno sa svojim zamjenikom pridružila podjeli blagdanskog ručka građanima.

Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana u šetališnoj zoni održava se i tradicionalni Uskrsni sajam, a suveniri, uskršnji pokloni, igračke, pletene košare, proizvodi od meda, zlatovez, nakit, razne delicije našeg kraja samo su dio bogate ponude.

Pročitano 500 puta