Srijeda, 17 Studeni 2021 20:04

„Žrtva koju su prinijeli heroji Vukovara i Škabrnje primjer su darovanosti cijeloga sebe“

 

Požeški biskup Antun Škvorčević u Katedrali sv. Terezije Avilske predvodio je misno slavlje povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Tom prigodom spomenuo se svih poginulih i nestalih civila i branitelja te svih onih koji su uložili svoje živote za obranu domovine. Biskup je u homiliji kazao kako je žrtva koju su prinijeli heroji Vukovara i Škabrnje primjer darovanosti cijeloga sebe. Ne bez smisla, nego za domovinu i ideale koji u prvi plan stavljaju čovjekovo dostojanstvo te ono za što se ima pravo boriti. Dodao je još kako naši branitelji nisu išli u rat iz mržnje, nego iz plemenitih motiva koji svjedoče opredijeljenost za Boga. Na koncu je zaključio da smo i mi danas po primjeru vukovarske majke Kate Šoljić pozvani na svijetli primjer pogleda prema budućnosti i praštanju.

Nakon misnog slavlja kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, kao i svim poginulim hrvatskim braniteljima te ostalim žrtvama Domovinskog rata.

Vijence su položili predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Požeško-slavonske županije predvođeno županicom Antonijom Jozić, izaslanstvo Grada Požege predvođeno gradonačelnikom Željkom Glavićem, predstavnici gradova i općina Požeško-slavonske županije, kao i predstavnici vojske i policije te predstavnici županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice.

Pročitano 728 puta