Petak, 22 Listopad 2021 08:35

Dodijeljene plakete i medalje liječnicima saniteta 123. brigade HV Požega

 

U Općoj županijskoj bolnici Požega danas je održana dodjela plaketa i medalja postrojbenim liječnicima saniteta 123. brigade HV Požega koju je organizirala Udruga 63. "A" samostalne gardijske bojne ZNG povodom ovogodišnjeg obilježavanja 30. obljetnice osnutka prve profesionalne postrojbe ZNG na Zapadnoslavonskom bojištu koja je osnovana u Požegi, a koja je bila i temelj za ustroj slavne 123. brigade HV Požega. Na ovaj način zahvalilo se liječnicima s područja naše županije koji su za vrijeme Domovinskog rata pomagali našim braniteljima na ratnim bojištima.

Svečanoj dodjeli prisustvovali su članovi Udruge 63. „A“ samostalne gardijske bojne ZNG Požega, zajedno sa predsjednikom udruge Draganom Valentom, zapovjednik 1. bojne 123. brigade umirovljeni brigadir Željko Kalić, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha te liječnici koji su djelovali u sanitetu ratne 123. Požeške brigade HV.

Plakete i medalje „Ponosni pripadnik“ dobili su prim.mr.sc. Rihard Perinović, prim. Ile Raštegorac, prim.mr.sc. Vlado Drkulec, prim.dr.sc. Drago Gašpar, dr.med. Zdravko Matić, dr.med. Ivan Čubela, dr.med. Zdravko Zrnčić, dr.med. Milan Gojo, dr.med. Igor Berecki, prim.mr.sc. Zdravko Andrić, dr.med. Darko Ljubešić, dr.med. Zdravko Matijević i dr.vet. Dragan Mlakar.

Liječnike su pozdravili i zahvalili im se za njihov doprinos umirovljeni bojnik Mario Kalan, predsjednik Udruge Dragan Valenta, umirovljeni brigadir Željko Kalić, dok je ispred Požeško-slavonske županije i u ime županice Antonije Jozić sve prisutne pozdravio njezin zamjenik Ferdinand Troha koji je istaknuo kako su svi liječnici koji su se priključili obrani Republike Hrvatske ranih 90-tih, ovom medaljom dobili svojevrsno priznanje za sve ono čemu su svjedočili tih ratnih godina.

Prvi načelnik saniteta dr. Rihard Perinović, u ime svih liječnika, zahvalio se Udruzi, posebice umirovljenom bojniku Mariju Kalanu, a ravnatelj požeške bolnice dr.sc. Ivan Vukoja istaknuo je kako je i danas naša bolnica posebno vezana uz hrvatske branitelje jer se godišnje napravi oko 400 sistematskih pregleda naših branitelja.

Pročitano 899 puta