Nedjelja, 17 Listopad 2021 09:50

Održana 10. Pudarijada u Kaptolu

Članovi Udruge vinogradara, vinara i voćara „Vino-kap“ iz Kaptola, organizirali su 10. Pudarijadu, jedinu takvu manifestaciju u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Općine i Požeško – slavonske županije. Uz Pudarijadu, organiziran je i 5. Slanvin, festival slanine i vina. 

Svoju priliku iskoristilo je 17 kuhara-amatera, koji su pokazali kako u improviziranim uvjetima, s dostupnim namirnicama, poput starih pudara, znaju pripremiti ukusni pudarski kotlić. Svoje umijeće pokazali su i dokazali brojnim posjetiteljima, a među kojima je bio i zamjenik županice Ferdinand Troha.

Načelnik općine Kaptol Mile Pavičić izrazio je zadovoljstvo kako brojem natjecatelja, tako i brojem posjetitelja. “Obzirom da je korona poremetila puno toga, svi smo jedva dočekali povoljniju situaciju, da se okupimo i uz ukusnu eno gastro ponudu, nazdravimo tradiciji. Uz natjecanje u pripremanju pudarskog kotlića, posjetitelji će imati priliku kušati i slaninu i vino na 5. Slanvinu. Uz druženje, ovakve su manifestacije značajne i za obogaćivanje ukupne turističke ponude kraja čije vrijednosti, posljednjih godina, svi postajemo svjesniji. Dodatni impuls priči će, zasigurno dati i nedavno osnovana Turistička zajednica Općina Velika, Jakšić, Brestovac i Kaptol, 50 ležaja registriranih u posljednje dvije godine, a tu je i projekt biciklističkih staza kojim nastojimo zaokružiti ponudu. Uz Stari grad, arehološka nalazišta, blizinu Parka prirode, već etablirane vinare i lokalne OPG-e, vjerujem kako imamo sve predispozicije da privučemo što više gostiju.“ rekao je načelnik Pavičić.

 

Izvor fotografiija: slavonski.hr 

Pročitano 280 puta