Subota, 16 Listopad 2021 09:52

Procesijom i svečanim euharistijskim slavljem proslavljena Sv. Terezija Avilska

Sv. Terezija Avilska, zaštitnica grada Požege i požeške Katedrale proslavljena je procesijom s njenim moćnikom, iz crkve sv. Lovre i svečanim euharistijskim slavljem u požeškoj Katedrali. U procesiji su sudjelovali biskupi, svećenici, đakoni, časne sestre i vjeroučitelji s učenicima osnovnih škola, predstavnici vojske, policije, vatrogasaca, lovaca, povijesnih postrojbi, kulturno-umjetničkih društava, ispred Požeško-slavonske županije u procesiji su sudjelovali i minisrica kulture Nina Obuljen Koržinek, zamjenik županice Ferdinand Troha i gradonačelnik Požege Željko Glavić.

Svečano euharistijsko slavlje je predvodio đakovačko – osječko nadbiskup i metropolit msgr. Đuro Hranić u zajedništvu s požeškim dijecezanskim biskupom msgr. Antunom Škvorčevićem te drugim biskupima Đakovačko – osječke crkvene pokrajine, kanonicima požeškog Stolnog kaptola te svećenicima Katedralnog arhiđakonata

Za svetkovinu zaštitnice grada Požege vjernici požeških župa pripremali su se trodnevnicom tijekom koje su hodočastili u Katedralu, a njihovi župnici su predvodili misna slavlja. U predvečerje svetkovine, 14. listopada, nakon euharistijskog slavlja u Katedrali, održana je služba prvih Večernjih hvala svetkovine zaštitnice Katedrale nakon čega je uslijedilo molitveno bdijenje mladih pred relikvijom sv. Terezije Avilske, koje su predvodili učenici i profesori Katoličke gimnazije u Požegi čija je sv. Terezija zaštitnica.

 

Izvor fotogafija: pozeskabiskupija.hr

Pročitano 429 puta