Utorak, 12 Listopad 2021 19:30

Potpisan ugovor s izvođačem radova: “Izgradnja pročistača u Pleternici je ključan faktor funkcionalnosti aglomeracije”

Svečanim potpisom ugovora u Interpretacijskom centru Terra Panonica dovršen je proces nabave te odabir izvođača radova za 55 milijuna kuna vrijedan projekt pročistača otpadnih voda koji je ujedno i osnovni element kako bi projekt aglomeracije koji se već provodi što prije zaživio.

Tom je prigodom pleternička gradonačelnica Marija Šarić istaknula važnost ovog projekta za Pleternicu. – Trenutačno se po našim naseljima postavljaju odvodne cijevi, izgrađuju crpne stanice i tlačni vodovi te je potpis ovog ugovora potvrda ciljanog i planskog rada jer je ovaj pročistač središnje mjesto za skup svih otpadnih voda što je naravno ključan faktor funkcionalnosti aglomeracije. Radi se o izuzetno važnom projektu te ja zahvaljujem Hrvatskim vodama na financiranju i Tekiji kao nositelju projekta – kaže Šarić.

Kao izvođač radova javnom nabavom je odabrana zajednica gospodarskih subjekata Riko d.o.o. i Hidroinženjering d.o.o. iz Slovenije, te hrvatska tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. iz Požege. Direktor tvrtke Tekija d.o.o, Anto Bekić navodi kako lokacija uređaja na ušću Londže i Orljave, a predviđeni rok puštanja u pogon je 2024. godina.

Antonija Jozić, donedavna pleternička gradonačelnica, danas županica Požeško-slavonske županije je također istaknula svoju zahvalu. – Uz projekte aglomeracija Požega i Pakrac-Lipik ovo je treći projekt koji se provodi u našoj županiji. Njegov sam dionik od samog početka i dobro sam upućena u svu problematiku koja je sastavni dio ovakvih projetaka. Stoga hvala svima koji predano i marljivo radite na provedbi ovog projekta kao i Vladi Republike Hrvatske, resornom ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću te generalnom direktoru Hrvatskih voda Zoranu Đurokoviću koji su snažna podrška i pomoć u financiranju i provedbi. Ovdje bih svakako istaknula i sve one druge projekte koje nam financiraju Hrvatske vode, od malih vodno-komunalnih građevina do velikih projekata - retencija na Požeškoj Gori pa do Kamenske. – ističe Jozić.

Uz navedene, potpisivanju ugovora nazočni su bili gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić, općinski načelnik Jakšića Ivica Kovačević, kaou predstavnici partnera Grada Požege i Općine Jakšić, te drugi predstavnici prijavitelja i partnera. Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.

 

Izvor: pleternica.hr

Pročitano 250 puta