Subota, 18 Rujan 2021 15:30

HLD "Jelen" Lipik proslavio 90. godišnjicu od osnutka

Hrvatsko lovačko društvo Jelen sa sjedištem u Lipiku proslavilo je 90. obljetnicu osnutka.

Proslava ove velike obljetnice započela je mimohodom lovačkog zdruga uz pratnju puhačke glazbe lipičkim ulicama te potom, svečanim postrojavanjem i podjelom lovačkih odličja HLS-a zaslužnim članovima društva.

Društvo je osnovano davne 1931. godine na području tadašnje općine Čaglić, a osnovalo ga je dvadesetak lovaca. Danas broji osamdesetak članova koji djeluju kroz tri lovne jedinice - Brezine, Donji Čaglić i Lipik.

Predsjednik HLD "Jelen" Lipik Aleksandar Terer na samome početku pozdravio je sve prisutne, među kojima su bili predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak i predsjednik Županijskog lovačkog saveza Branko Bertelović, saborska zastupnica i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević, požeško - slavonska županica Antonija Jozić, lipički gradonačelnik i predsjednik Županijske skupštine Vinko Kasana te brojni drugi uzvanici.

Lipički gradonačelnik Vinko Kasana obraćajući se svečanom skupu uputio je iskrene čestitke članovima HLD „Jelen“ zahvalivši im na njihovom cjelokupnom doprinosu i trudu, a čestitke lovcima uputio je i Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza.

Prisutne je pozdravila i županica Antonija Jozić čestitavši lovcima na svemu što rade od osnutka do danas, na očuvanju lovišta i šuma, ali i na području brojnih drugih stvari koje se tiču društvenog i turističkog aspekta. Lovcima je i nadalje poželjela punu podršku iskazavši potporu Požeško-slavonske županije i u budućnosti.

Nakon pozdravnih govora uslijedila je dodjela priznanja članovima društva.

Pročitano 1204 puta