Petak, 17 Rujan 2021 15:13

Izgradnja vodovodne mreže i sustava odvodnje u naseljima Cerovac i Granje


Radovi na izgradnji vodovodne mreže i sustava odvodnje te pročišćavanja otpadnih voda u naseljima Cerovac i Granje započeli su na radost svih mještana.

Otvaranju radova, uz mještane Cerovca i Granja prisustvovali su i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, direktor tvrtke Tekija d.o.o. Anto Bekić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić i županica Antonija Jozić.

Direktor tvrtke Tekija d.o.o. Anto Bekić iskazao je zadovoljstvo nad započetim radovima te naveo da će se na sustav moći priključiti 115 domaćinstava u kojima živi trenutno više od 350 stanovnika na ovom području. Vodovodna mreža je dužini od 2.7 kilometara. U planu je izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda drugog stupnja i to na lokaciji naselja Granje“ – rekao je Anto Bekić.

Vrijednost investicije je 8,6 milijuna kuna bez PDV-a, a izvođači radova, zajednica ponuditelja su tvrtke Niskogradnja Jurčak d.o.o. i KA-eco d.o.o. iz Karlovca za izvođenje strojarskih radova te Unius d.o.o. iz Požege za izvođenje elektrotehničkih radova. Hrvatske vode i općina Jakšić sudjeluju u financiranju u omjeru 80% i 20%.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić zahvalio se na izuzetnoj suradnji kako sa tvrtkom Tekija d.o.o. tako i Požeško-slavonskom županijom, županicom Antonijom Jozić te općinom Jakšić i načelnikom Ivicom Kovačevićem. 

Županica Antonija Jozić čestitala je načelniku općine na ustrajnosti i upornosti na provođenju ovoga projekta. „Kao gradonačelnica Pleternica u dva mandata, dobro znam što naseljima znači ona temeljna vodno-komunalna infrastruktura kao što je ova. Upućujem iskrene zahvale Hrvatskim vodama kao našem uistinu značajnom partneru u provedbi svih projekata vezanih za izgradnju vodno-komunalnih građevina, kako za akumulaciju Kamenska tako i za retencije na Požeškoj gori koje spriječiti poplave prigradskih naselja grada Požege“ – rekla je županica.

Zahvalu Hrvatskim vodama uputio je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

 

Izvor fotografije: pozega.eu

Pročitano 336 puta