Subota, 04 Rujan 2021 15:23

Otvorena poučna staza dr. Štampara u Brodskom Drenovcu

 

U Brodskom Drenovcu danas je otvorena poučna staza dr. Andrije Štampara, čijim će se putevima posjetitelji i šetači uz pomoć deset poučnih tabli upoznati sa životom i radom dr. Štampara, svjetskog znanstvenika i jednog od utemeljitelja Svjetske zdravstvene organizacije. Radi se o još jednom u nizu brojnih EU projekata Grada Pleternice vrijednom oko 430 tisuća kuna, a financiranom kroz mjeru 8.5.2. ruralnog razvoja.

Otvorenju poučne staze prisustvovali su požeško-slavonska županica Antonija Jozić, zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić, članovi Planinarskog društva Zanatlija iz Osijeka te brojni zaljubljenici u ovaj kraj i predivnu prirodu.

Ovaj projekt u konačnici će rezultirati izgradnjom i opremanjem Memorijalnog centra dr. Andrije Štampara upravo u Brodskom Drenovcu, a s ciljem stvaranja infrastrukture za daljnji razvoj tog ruralnog naselja i turizma u njemu.

Predsjednik mjesnog odbora Brodski Drenovac Miran Sivonjić zahvalio je Gradu Pleternici na realizaciji ovog projekta te je rekao da je dr. Andrija Štampar svjetski čovjek rođen u Brodskom Drenovcu, te kako je uvjeren da će na osnovu imena i značaja ovog velikog čovjeka ostvariti određene benefite za ovaj kraj.

Zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice Domagoj Katić potvrdio je kako je u tijeku izrada projektne dokumentacije za slijedeći projekt izgradnje i opremanja Memorijalnog centra dr. Andrije Štampara te je istaknuo kako ova poučna staza prezentira i promovira korištenje rekreacijskih, zdravstvenih i turističkih funkcija šuma i prirodne ljepote krajobraza.

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić izrazila je zadovoljstvo još jednim uspješnim projektom Grada Pleternice te je pozvala sve da dođu i uživaju u ljepotama Požeško-slavonske županije, novoj poučnoj stazi kao i na drugim planinarskim stazama u našoj županiji.

Izvor fotografija: slavonski.hr

Pročitano 446 puta