Petak, 27 Kolovoz 2021 14:36

Povodom Dana općine Velika otvoren Trg hrvatskih branitelja i održana svečana sjednica

Nakon himne i minute šutnje za poginule hrvatske branitelje, u povodu Dana općine Velika, svečano je otvoren Trg hrvatskih branitelja, a svečanom otvorenju uz načelnika općine Roberta Hoffmana i predsjednicu općinskog vijeća Anamariju Sikić, prisustvovali su županica Antonija Jozić, koja je bila izaslanica predsjednika Vlade RH, izaslanik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška, izaslanik ministra branitelja i potpredsjednika Sabora RH Jozo Katić te brojni drugi uzvanici.

Načelnik Robert Hoffman kazao je kako je radostan što će Velika napokon dobiti trg posvećen braniteljima i kako u narednom periodu planiraju postaviti i spomenik hrvatskim braniteljima.

Nakon blagoslova župnika vlč. Dražena Akmačića, Trg hrvatskih branitelja svečano su otvorili Mario Lukić i Ivo Mužević , hrvatski branitelji koji su ranjeni u Poljanskoj, u neprijateljskom udaru u  listopadu 1991.godine.

Potom je uslijedila svečana sjednica Općinskog vijeća, koju je pozdravnim govorom započela predsjednica Općinskog vijeća Anamarija Sikić, a na kojoj su nagrađeni Ivanko Zeba, Vinota d.o.o., Đuro Legac, PD Mališćak, Katarina Sliško i Mladen Markač, koji se i obratio u ime svih nagrađenih.

Načelnik Hoffman  zahvalio svima na dolasku te predanom radu za boljitak svih stanovnika općine, nakon čega su uslijedili govori ostalih uzvanika.

Županica Antonija Jozić pozdravivši hrvatske branitelje i njihove obitelji, izaslanicu predsjednika RH Melitu Mulić, generala Mladena Markača, predsjednicu vijeća, načelnika i ostale prisutne iskazala je  zadovoljstvo što prisustvuje proslavi Dana općine. „Čestitam na svim postignućima koje ste proteklih godina ostvarili na području općine. Znamo da je Velika imala burnu prošlost, no svjedoci smo kako se konstantno iz nje budi. Otvorenjem bazena, vjerujem, svi smo se vratili u djetinjstvo, kada smo ovdje provodili svoja ljeta.“

Kako je općina Velika, općina podno Papuka, iznimne prirodne ljepote i turističkog potencijala, županica je rekla kako se nada da će uz vrijedne, poštene i radišne ljude, koji su žitelji ovoga kraja, svakim danom sve više napredovati te im na kraju zaželila puno uspjeha u daljnjem radu.

Pročitano 773 puta