Subota, 24 Srpanj 2021 16:47

Sjećanje na hrvatskog branitelja Josipa Kneževića, prvu žrtvu s područja bivše općine Požega

 

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, na mjesnom groblju u Novoj Ljeskovici, danas je svečano obilježena 30. obljetnica pogibije hrvatskog branitelja Josipa Kneževića koji je život izgubio na osječkom bojištu kao pripadnik „Tigrova".

Počast su odali članovi obitelji poginulog branitelja, predstavnici Udruga hrvatskih branitelja s područja Požeško-slavonske županije, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH brigadir Milan Čorak, županica Požeško-slavonske županije i izaslanica predsjednika Vlade RH te ministra hrvatskih branitelja gospođa Antonija Jozić, predstavnici županijske Policijske uprave, predstavnici Općine Čaglin i Općinskog vijeća te Udruga za sport i rekreaciju „Josip Knežević".

Prigodnim riječima nazočnima se obratio Josip Tušek, predsjednik Udruge koja nosi ime po poginulom hrvatskom branitelju te je zahvalio svima što su svojom nazočnošću pridonijeli oživljavanju uspomene na Josipa Kneževića i na njegov doprinos u obrani i stvaranju naše domovine Hrvatske.

Ovom prigodom županica Jozić podsjetila je na veličinu i žrtvu Josipa Kneževića te je čestitala članovima Udruge na svemu što čine kako bi njegovo ime ostalo zabilježeno kao ime prve žrtve s područja bivše općine Slavonska Požega.

„90-tih godina prošloga stoljeća brojni su hrvatski sinovi stavili svoje živote na raspolaganje da bismo mi danas mogli živjeti u slobodnoj domovini. S ove velike obljetnice pogibije prve žrtve s područja bivše općine Slavonska Požega, upućujem zamolbu za zajedništvom. Stanimo jedni uz druge, rame uz rame i ostvarujmo Hrvatsku kakvu ste sanjali upravo vi, naši branitelji." – rekla je županica Jozić.

Pročitano 1200 puta