Nedjelja, 27 Lipanj 2021 11:30

Obilježena 30. godišnjica u Kamenskoj

 

Članovi Udruge hrvatske policije - hrvatski branitelji Grada Požege i Požeško-slavonske županije, u Kamenskoj su obilježili tridesetu godišnjicu prvog sukoba hrvatske policije s agresorom na području Požeštine. Točnije, 28. lipnja 1991. godine u Kamenskoj, oružano je napadnuta patrola hrvatske policije čiji su pripadnici tada izborili pobjedu.

I ove godine u Kamenskoj su položeni vijenci i zapaljene svijeće uz spomenik hrvatskim braniteljima, a polaganju su prisustvovali Udruga hrvatske policije i hrvatskih branitelja grada Požege i Požeško-slavonske županije zajedno sa Koordinacijom udruga proizašlih iz Domovinskog rata PSŽ i Zajednicom udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH i svim drugim predstavnicima braniteljskih udruga, izaslanstvo Ministarstva branitelja i policije, te izaslanstvo Požeško-slavonske županije predvođeno zamjenikom županice Ferdinandom Trohom sa općinama.

Na kraju svečanog obilježavanja, župnik župe sv. Ane u Skenderovcima, vlč. Mijo Lasović, održao je prigodnu molitvu za sve poginule branitelje koji su dali svoje živote za našu slobodu na ovim prostorima.

Nakon polaganja vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, u Lovačkom domu u Orljavcu, održana je Godišnja izvještajna skupština.

Pročitano 229 puta