Utorak, 15 Lipanj 2021 09:53

Koncert Vokalnog ansambla Brevis

 

Vrhunski pjevački zbor, Vokalni ansambl Brevis iz Osijeka, počastio je Požežane predivnim koncertom u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Uz ravnatelja Glazbene škole Alena Kovačevića, ispred požeško-slavonske županije koncertu je prisustvovao zamjenik županice Ferdinand Troha, te ostali gosti.

Ravnatelj Kovačević naglasio je kako je ovo 70. koncert u ovoj školskoj godini, što govori o izrazitoj marljivosti i upornosti unatoč svim otežanim uvjetima radi pandemije korona virusa.

„Večerašnji koncert poseban je iz dva razloga, a to su da smo prvi puta u ovoj školskoj godini otvorili vrata Koncertne dvorane našim sugrađanima, te da će se prvi puta u ovoj školskoj godini na našoj pozornici predstaviti neki zbor, što je do sada bilo spriječeno radi pandemije. Vjerujem da će nam se večeras Vokalni ansambl Brevis predstaviti u svom punom sjaju, prenijeti svoje emocije i uljepšati ovu večer.“ – rekao je ravnatelj.

Zbor je već godinama jedan od najuglednijih hrvatskih pjevačkih zborova o čemu svjedoče brojna priznanja i nagrade, umjetnički projekti i suradnje te koncertna gostovanja po cijelom svijetu. Umjetnički identitet zbora sastoji se od visoke razine vokalnih mogućnosti pjevačica, prepoznatljivog zborskog zvuka, originalnosti i proaktivnosti u odabiru i interpretaciji zborskog repertoara te od jedinstvenog scenskog šarma kojim ansambl na posebno dojmljiv način zaokružuje umjetnički dojam svake izvedbe.

Tako osmišljeno umjetničko djelovanje, intenzivno i duboko utječe na doživljaj i povezanost ansambla s publikom, kao što je to bilo i na sinoćnjem koncertu u našemu gradu. Sve navedeno, dugogodišnji je projekt dirigentice dr. Antoanete Radočaj-Jerković i klavirskog suradnika Davora Dedića koji su svojim vrhunskim znanjem i umjetničkim djelovanjem doprinijeli rezultatima Vokalnog ansambla Brevis.

Pročitano 641 puta