Ponedjeljak, 14 Lipanj 2021 13:03

Uputa Stožera civilne zaštite Požeško - slavonske županije

 

Stožer civilne zaštite Požeško - slavonske županije donio je uputu, a temeljem saznanja o dosadašnjem pridržavanju točaka Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja (NN br. 65/21) te mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a istu donosimo u nastavku.

Odlukom, točka 4. stavkom 2, 3 i 4 propisane su obveze koje moraju ispuniti organizatori te osobe koje žele sudjelovati na svadbenim svečanostima. U stavku 2. točka 4, propisano je da svadbenoj svečanosti mogu prisustvovati osobe ukoliko su unutar 72 sata bile negativne prilikom PCR testiranja, ili unatrag 48 sati bile negativne prilikom testiranja brzim antigenskim testom na SARS-CoV-2.

Točkom 4., stavkom 4, propisano je da se ispunjavanje uvjeta iz točke 4., stavka 2, dokazuje EU digitalnom potvrdom, potvrdom izdanom od nadležnog liječnika ili nadležne zdravstvene ustanove.

Slijedom svega navedenoga, brzi antigenski testovi koji se rade u cilju dobivanja negativnog testa na SARS-CoV-2, mogu raditi jedino i isključivo ustanove koje za to imaju odobrenje, a to su Mikrobiološki laboratorij, Odjela za kliničku mikrobiologiju Opće županijske bolnice Požega i Mikrobiološki laboratorij Zavoda za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije.

Navedene ustanove jedine su ustanove koje mogu izdati pisane potvrde, a koje, sukladno Odluci, moraju priložiti osobe koje žele prisustvovati svadbenim svečanostima, a ne ispunjavaju jedan od preostala tri uvjeta iz točke 4, stavka 2.

Nadalje, sukladno Odluci točka 6. te Preporukama za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo točkom 2., određena je obveza, prilikom održavanja manifestacija iz točke 6. Odluke, a tijekom kojih će biti prisutno više od 100 posjetitelja, organizatorima okupljanja, da iste moraju prijaviti putem sustava okupljanja.hr.

Uputu možete pogledati ovdje.

Pročitano 772 puta