Subota, 02 Siječanj 2021 13:31

Župan darivao prve ovogodišnje bebe u Požeško-slavonskoj županiji

 

Poštujući sve epidemiološke mjere, župan Alojz Tomašević darivao je prvorođenu bebu u 2021. godini u Općoj županijskoj bolnici Požega iz Požeško - slavonske županije, te prvu bebu koja se rodila u Općoj županijskoj bolnici Pakrac, iz Novske.

Gabrijela Pejš iz Novske rodila se 01. siječnja u 10:35 sati te je treće dijete u obitelji Zlatka i Josipe Pejš, a Bruna Paun na svijet je došla 02. siječnja u 00:12 sati i drugo je dijete u obitelji Paun.

Župan Tomašević ocu Antunu Paunu uručio je prigodan poklon za dijete i cvijeće za majku Ivanu. Ponosni otac rekao je kako su svaki dan bili u iščekivanju i dočekali svoju djevojčicu kao najljepši poklon u Novoj 2021. godini.

Prema riječima dr. Domagoja Dokozića, voditelja Službe za ginekologiju i porodništvo Opće županijske bolnice Požega, u 2020. godini požeška bolnica imala je 444 poroda, što je jedan porod manje nego godinu prije, a već godinama se taj broj ne mijenja.

Isto tako, župan je danas u Općoj županijskoj bolnici Pakrac i bolnici hrvatskih veterana uručio prigodan poklon i ocu malene Gabrijele Pejš, a otac je istaknuo kako je simbolično što je djevojčica Gabrijela zapravo podrijetlom iz potresom razorene Sisačko-moslavačke županije.

Ravnateljica pakračke bolnice Marina Major upoznala je župana s radom bolnice i radom Odijela za porodništvo i ginekologiju istaknuvši kako je u rodilištu tijekom 2019. godine rođeno 455 beba, dok je u 2020. godini rođeno 42 bebe više u odnosu na prethodnu godinu, njih 497. Od 1. siječnja ove nove godine, u pakračkoj je bolnici rođeno pet novih beba.

 

Pročitano 595 puta