Ponedjeljak, 28 Prosinac 2020 11:06

Primopredaja novih vozila Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije

 

U Zavodu za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije održana je primopredaja tri nova sanitetska vozila u vrijednosti od milijun i 270 tisuća kuna. Vozila će korisnicima usluga Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije omogućiti bržu i kvalitetniju zdravstvenu skrb.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu PSŽ Fabijan Barišić rekao je kako je Zavod jutros krenuo i sa cijepljenjem protiv korona virusa.

"Imamo čast da župan Alojz Tomašević uruči ključeve tri nova vozila koja puštamo u promet. Vozila su vrijednosti milijun i 270 tisuća kuna od čega je pola iznosa sufinancirala Požeško-slavonska županija, dok je ostatak novca za vozila financirao Zavod za hitnu medicinu PSŽ. Vozila idu na tri lokacije, a to su Pleternica, Pakrac i Požega. Vozilo koje je namijenjeno za pakračko područje služit će za prijevoz životno ugroženih osoba na respiratoru prema kliničkim  bolničkim centrima u Osijeku i Zagrebu. S ova nova tri vozila Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije došao je do prosječne starosti vozila ispod dvije godine što mislim da je zaista primjer u Republici Hrvatskoj kvalitete sredstava kojima se služimo te naravno i brige za naše bolesnike." - rekao je ravnatelj Fabijan Barišić.

"Kada gledamo kroz cijelu ovu godinu briga za žitelje naše županije provodila se i preko naših bolnica, kroz nabavke novih uređaja, aparata, pripreme i edukacije liječnika te je također i Domu zdravlja Požeško-slavonske županije kupljeno nekoliko vozila.

Nova vozila koja stižu su upravo odgovor da će oni koji su eventualno ugroženi imati sigurnu vožnju te dobra vozila koja su dobro tehnički opremljena i u kojima se zaista može zbrinuti pacijenta koji se prevozi do određenog odredišta. Mi ćemo i dalje nastaviti s opremanjem naših zavoda i ostalih naših institucija, a sve sa ciljem ako je nekome potrebno i bude ugrožen po bilo kojoj osnovi bit će siguran da će do njega doći u najbržem i najkraćem vremenu dobar tim osoblja u dobrom vozilu te će sigurnost pacijenta biti na najvišoj razini." - rekao je župan Alojz Tomašević te je na kraju dodao kako mu je drago da se u ovo vrijeme kada svi vodimo borbu protiv korona virusa događaju i ovakve stvari koje će biti od velike važnosti pri pomoći pacijentima oboljelima upravo i od COVID-19.

Pročitano 337 puta