Utorak, 25 Kolovoz 2020 14:44

Održan sastanak sa predstavnicima Hrvatske pošte

 

U Velikoj vijećnici Županije župan Alojz Tomašević, zajedno sa načelnicima općina Jakšić, Kaptol, Brestovac i Čaglin, održao je sastanak sa predstavnicima Hrvatske pošte na temu rada njihovih poslovnica u naseljima naše županije.

„Žitelji naše županije tražili su da rad pošte bude u punom radnom vremenu, budući poslovnice po naseljima rade skraćeno te je često nemoguće podignuti mirovine, plaće ili obaviti nekakav drugi posao. Isto tako, a temeljem skraćenog radnog vremena, stvarale su se veće gužve ispred poslovnica, a svjedoci smo epidemioloških mjera koje zahtijevaju održavanje razmaka te ne stvaranja gužvi, odnosno zadržavanja većeg broja ljudi na istom mjestu.“ – rekao je župan.

Načelnici su iskazali kako imaju problema administrativne prirode, budući pošta radi na pola radnog vremena te ukoliko općina te drugi poslovni subjekti svoju poštu ne pripreme rano ujutro, ista neće biti poslana toga dana.

Predstavnici Hrvatske pošte predstavili su i projekt, koji su potpisali sa načelnicima općina, a odnosi se na subvencioniranje plaćanja naknada za plaćanje za račune koje plaćaju građani. Izrazili su i svoje slaganje sa zamolbama načelnika općina za punim radnim vremenom te dogovorili da će, gdje god to bude bilo moguće i financijski isplativo Hrvatskoj pošti, poslovnice i raditi na puno radno vrijeme.

Pročitano 2141 puta