Utorak, 25 Kolovoz 2020 10:56

Tiskovna konferencija Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije

 

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije održao je tiskovnu konferenciju na temu COVID-19. Potvrđeno je da na području Požeško-slavonske županije ima 30 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19). U kućnoj izolaciji se nalazi 28 osoba, a 2 osobe su hospitalizirane.  Na posljednjem testiranju bilo je 98 uzoraka, od kojih su 4 pozitivna. Sva testiranja obavljaju se u Općoj županijskoj bolnici Požega i u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Ukupno je testirano 5123 osobe. 

“Trenutno na dnevnoj bazi testiramo otprilike 100 ljudi. Što se tiče epidemiološke indikacije preporučio bih svim stanovnicima naše županije da se pri povratku s godišnjih odmora, ako su bili u određenim simptomatičnim situacijama, nekoliko dana pridržavaju mjera distanciranja. Radi se o osnovnoj odgovornosti prema sebi i svojim bližnjima, kao i prema široj zajednici. Apelirao bih na pozitivne slučajeve, da prilikom kontakta epidemiologa daju konkretne i što kvalitetnije informacije, jer ćemo na taj način u najkraćem roku moći detektirati sve kontakte te ih staviti u samoizolaciju, i na taj način spriječiti širenje virusa u zajednici.”-rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević.

Medijima se obratio župan Alojz Tomašević te rekao kako se prate smjernice ministarstava i Nacionalnog stožera, te da će se uskoro održati sastanak s ravnateljima škola kako bi školska godina bila pripremljena što bolje i kvalitetnije.

“Moramo zaštititi učenike, ali i djelatnike svih škola. U našoj županiji nije bilo izvanrednih događaja, bez obzira što je u zadnjih 10-tak dana došlo do povećanja broja zaraženih. Naš sustav funkcionira dobro i pratimo stanje povećanja broja te smo sretni smo u našoj županiji nije došlo do velikog rasta. Ovaj tjedan u našemu gradu imamo manifestaciju Aurea fest Požega, te pozivam građane da se drže propisanih mjera, Isto tako počele su i devetnice u Pleternici, te pozivam građane da budu odgovorni prema sebi i ljudima oko sebe.

Također želim iskazati kako Stožer civilne zaštite PSŽ najnovije podatke objavljuje temeljem smjernica Nacionalnog stožera civilne zaštite, kao i stožeri ostalih županija, a to je svaki dan tijekom dopodneva na službenoj stranici Požeško – slavonske županije  www.pszupanija.hr. Službeni podaci o pojavnosti COVID-19 na području naše Županije mogu se pročitati samo na navedenoj stranici, dok se svi ostali podaci mogu smatrati neslužbenima.“ – rekao je župan.

Pročitano 1430 puta