Četvrtak, 13 Veljača 2020 19:47

Župan otvorio „Lino višebojac“ natjecanje u Kaptolu

Osnovna škola Vilima Korajca iz Kaptola bila je ponovno, nakon 10 godina domaćin sportskog spektakla Lino višebojac. Pred prepunom školskom sportskom dvoranom, maskiranih, ukrašenih i obojanih lica učenika svih osam razreda škole, punih transparenata i navijačkih rekvizita održalo se natjecanje u nekoliko sportskih disciplina, kao što su pucanje na nogometni gol, izvođenje sedmeraca u rukometu, pucanje slobodnih udarca na koš, trčanje u više varijanti, sa zaprekama, oko čunjeva, sa vođenjem lopte, skakanjem u vreći a posebno interesantno bilo je i povlačenje užeta i natjecanje razreda međusobno. Sve je to bilo popraćeno strašno glasnim navijanjem, a organizator je na kraju nagradio i najbolje našminkanu grupu, grupu s najboljim transparentima, najbolju navijačku skupinu ili razred, a svi su nagrađeni plišanim medvjedićem Lino i slatkim proizvodima Podravke. Uz organizatore u provođenju natjecanja sudjelovali su i rukometaši NEXE iz Našica, kapetan Marko Mrđenović  i Tomislav Kvastek, te obvezno maskota Lina, koja je bila posebno aktivna u cijeloj dvorani.

Natjecanju su uz učenike, nastavnike, brojne roditelje posjetili i načelnik općine Kaptol Mile Pavičić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je natjecanje i otvorio. Ravnatelj škole Nino Diklić zahvalio se organizatorima što su ponovno, nakon dugo godina izabrali kaptolačku školu da bude domaćin ispred Požeško-slavonske županije te što su uljepšali ovom sportskom manifestacijom jedan dan u školi i Kaptolu.

Borba u natjecanju dosta je ravnopravno išla, bod na jednu, pa bod na drugu stranu, a na kraju su po zbroju bodova izabrani jedna učenica i jedan učenik koji će kaptolačku školu predstavljati na završnici Lino višebojac. Tako su posebne pehare, slatke proizvode, male maskote Lina i pravi vatromet konfeta zaslužili učenici Lana Tušek i Tibor Tafra koji će se boriti u završnici i predstavljati OŠ Vilima Korajca i Požeško-slavonsku županije.

Pročitano 2069 puta