Nedjelja, 19 Siječanj 2020 17:25

Proslava Vincelova Udruge vinogradara i vinara „Vinokap“

Udruga vinogradara i vinara „Vinokap“ tradicionalno je, na malom nasadu pokraj svoga vinskog podruma, zarezivanjem loze i blagoslovom trsja obilježila blagdan sv. Vinka. Posjetitelji su došli s područja nekoliko županija, a među njima su bili prijatelji vinari iz Oriovca, Sibinja, Našica, Zagreba, Rovišća i Mađarske. Uz brojne goste i prijatelje nazočili su i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, načelnik općine Mile Pavičić, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević i drugi.

Pozdravne riječi gostima je uputio Ferdinand Novak, predsjednik „Vinokapa“ posebno pozdravljajući kumove i prijatelje ove udruge koji su došli iz drugih krajeva, također se obratio i općinski načelnik Mile Pavičić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Župan Alojz Tomašević je istaknuo kako se uz vino sklapaju prijateljstva, uz njega ide i pjesma, a naposljetku je zahvalio svima što svake godine promoviraju vinogradarstvo, tradicijsku kulturu i turizam na višu razinu.

U vinogradu Udruge Vino-Kap obavljena je posveta vinograda, a prigodnu molitvu obavio je župnik Mario Rašić. Rezidbu trsova obavili su „vinski kumovi“ Zdenko Perzl i Stjepan Horvat. Za sve goste organizator je pripremio besplatni ukusni grah, a dobroj atmosferi i ugodnoj zabavi pridonijeli su Tamburaški sastav Osnovne škole Vilima Korajca, Pjevački zbor umirovljenika i članice ženskog Tamburaškog sastava“Liberta“.

 

Izvor: pozeska-kronika.hr

Pročitano 1714 puta