Utorak, 14 Siječanj 2020 14:46

Rukometaši PPD-a Zagreb na zimskim pripremama u Lipiku

U konferencijskoj sali Quella u Lipiku održana je konferencija za novinare na temu realizacije partnerskog ugovora između rukometnog kluba PPD Zagreb i Toplica Lipik. Konferenciji su prisustvovali ravnatelj Toplica Lipik Darko Kelemen, direktor kluba PPD Zagreb Vedran Šupuković, glavni menadžer kluba PPD Zagreb Božidar Jović, župan Alojz Tomašević i gradonačelnik grada Lipika Vinko Kasana.

Temeljem navedenog ugovora koji je potpisan krajem svibnja 2019. godine, rukometni klub PPD Zagreb provodi zimske pripreme svoje prve ekipe u Toplicama Lipik u terminu od 12. do 18. siječnja. Tim ugovorom Toplice Lipik su se obvezale u razdoblju od dvije godine da će osigurati zimske pripreme te su postali službeni partner kluba PPD Zagreb, a klub se obvezao omogućiti široki raspon promotivnih aktivnosti Toplicama Lipik i gradu Lipiku.

„U goste nam je došao vrhunski i  najtrofejniji hrvatski klub, dvostruki prvak Europe, osvajači svjetskih, europskih i olimpijskih medalja. Svoje obveze prema rukometnom klubu PPD Zagreb počeli smo ispunjavati prije dva dana, kad su rukometaši započeli sa zimskim pripremama. Osigurali smo smještaj, prilagođenu prehranu, masažne prostore, kupke, konferencijske salu, a uz grad Lipik i Požeško-slavonsku županiju, pomoć osnovne škole i poduzeća Straga Trans, osigurali smo i dvoranu i fitnes prostore. Dolazak rukometaša u Lipik veliki je sportski i turistički događaj za toplice i za grad Lipik. Biti službeni partner rukometnom klubu PPD Zagreb poseban je iskaz povjerenja, a isto tako izazov i prilika za Toplice Lipik. Izazov je da pokažemo kako možemo vrhunskim sportašima osigurati sve uvjete za kvalitetan trening, odnosno sve njihove sportske potrebe. Prilika je da na najvišoj razini promoviramo i podignemo vrijednost brenda Toplice Lipik kao multifunkcionalne destinacije s ponudom za različite grupe turista, s različitim preferencijama, očekivanjima i motivima posjeta, među koje se svakako ubraja grupacija sportaša i sportskih ekipa svih kategorija. Od sportskih priprema, rehabilitacije pojedinaca, do stručnih trenerskih skupova i savjetovanja. Također želim zahvaliti rukometnom klubu PPD Zagreb na iskazanom povjerenju, uvjeren da ćemo priliku iskoristiti te da će se naša suradnja, partnerstvo i prijateljstvo, nastaviti.“ – rekao je ravnatelj Toplica Lipik Darko Kelemen.

Direktor kluba PPD Zagreb Vedran Šupuković naglasio je kako su svi igrači i više nego zadovoljni dosadašnjom uslugom Toplica Lipik i gostoprimstvom te ljubaznim osobljem. Također je napomenuo da će njihov dio ugovora biti promocija samog lječilišta, grada i županije u malo širim sportskim okvirima te dodao kako je njihova intencija na prostoru Hrvatske izaći u neke manje sredine te se tako povezati s lokalnim sredinama na način obostranog zadovoljstva, kluba i lokalnih zajednica, a Lipik je u tome jedna od početnih stanica.

„Moram zahvaliti ravnatelju, gradonačelniku i naravno županu, koji su najveći dio posla odradili kako bismo mi mogli doći u Lipik i obavljati pripreme na jednoj vrhunskoj i profesionalnoj razini. Mi općenito nastupamo sa svim svojim partnerima, prvenstveno kao sa prijateljima te vjerujem da je ovo jedno prijateljstvo koje će biti dugoročno i da ćemo na tragu toga dugo godina ostati u Lipiku na ovim zimskim pripremama. Taj prijateljski odnos sa sobom nosi jednu određenu dozu odgovornosti da ćemo sve svoje preuzete obveze u uzajamnom odnosu apsolutno ispoštovati. Toplice Lipik su već to pokazali u ovom inicijalnom dijelu priprema našeg kluba, osigurati sve neophodne uvjete za pripreme, a mi s druge strane ćemo dati sve od sebe kako bi napravili ozbiljnu promociju toplica, grada i Požeško-slavonske županije u nekim širim sportskim okvirima. Smatram da je PPD Zagreb dovoljno jak brend da pomogne Toplicama Lipik i Gradu Lipiku da naprave jedan dodatni iskorak i prema drugim sportskim momčadima, ne samo iz Hrvatske, nego eventualno i iz Europe.“ – rekao je direktor kluba PPD Zagreb Vedran Šupuković.

Glavni menadžer kluba, Božidar Jović istaknuo je kako kroz razgovor s trenerom Vujovićem i igračima doznao da su oduševljeni, a mnogi od njih nikada nisu bili u Lipiku, tako da su dolaskom ostali ugodno iznenađeni. Također je naglasio je će o Lipiku govoriti i u drugim sportskim krugovima te nagovijestivši da bi ova suradnja mogla postati svojevrsnom tradicijom.

„Žao mi je što na pripremama ne sudjeluje šestero igrača koji su sa reprezentacijom na europskom prvenstvu, ovdje su svi ostali. Tu su i tri mlađa igrača - Vistrop, Klarenc i Srna, koji će za dvije ili tri godine biti standardni hrvatski reprezentativci“ – rekao je Božidar Jović.

Gradonačelnik grada Lipika Vinko Kasana zahvalio je svima onima koji su doprinijeli da dođe do ovakve suradnje, osvrnuvši se na to da Lipik ima dugogodišnju tradiciju sportskih priprema i napomenuvši da su prije rata u Lipiku boravile brojne sportske ekipe i važni klubovi.

„Sa zadovoljstvom možemo reći kako naš grad ponovno postaje idealno mjesto za provođenje profesionalnih sportskih priprema, a na tome iskreno zahvaljujem rukometnom klubu PPD Zagreb jer je otvorio vrata i vratio nas na onu destinaciju na kojoj smo nekad bili.“ - naglasio je gradonačelnik Kasana te se osvrnuo i na sve ono što je Lipik prošao tijekom ratnih razaranja, da se ovaj grad postepeno oporavlja i na dobrom je putu kako bi opet bio jedan od bisera Slavonije. Dokaz tomu je i sve ono što se posljednjih dana događa u Lipiku, a u to se svakako ubraja i dolazak vrhunskih sportaša poput rukometaša PPD Zagreb, ali i rukometaša HC Beijing Sport University koji su boravili ranije na zimskim pripremama.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević je naglasio kako se ovih dana ispisuje budućnost Grada Lipika, složivši se s gradonačelnikom Kasanom da se Lipik vraća na turističku kartu Hrvatske, ali i šire.

„Zahvaljujem vam se prije svega jer vi sportaši ste hrvatski brend u svijetu, vi ste danas svojevrsni ambasadori grada Lipika, ali i Požeško-slavonske županije jer ćete svojim dolaskom potaknuti i druge sportaše da dođu ovdje, u ovaj neotkriveni predivni dio Slavonije koji je u ratu stradao, ali nije izgubio svoj sjaj. Gledajući vas kao sportaše, gledajući vas kao ratni dragovoljac ovih prostora, upravo ste vi ti koji su svima nama, i mladim ljudima, poručujete da ne odustaju, vi sportaši iz godine u godinu nastojite biti što bolji i uvijek pokažete da se zajedničkim radom puno toga postigne. Ove godine naša županija slavi veliki jubilej, 810 godina od prvog spomena, a vaš dolazak i ove riječi zadovoljstva zapravo daju odgovor da iako je prije skoro 30 godina porušena zgrada, hotel ili ulica, vi ste osjetili da nije urušena i duša čovjeka koji je ovdje ostao. Ovdje imate veliku potporu ali i prijateljstvo, u gradu i u županiji te u meni kao županu imat ćete prijatelja, no ovdje su i djelatnici toplica koji su prije par tjedana kada smo bili ovdje, naglasili kako vas očekuju i radovali se vašem dolasku. Zahvaljujem vam se na dolasku i nadam se da ćete pričati svima o našoj predivnoj zlatnoj dolini i dobroj slavonskoj duši naših ljudi.“ – rekao je župan Alojz Tomašević.

Ove godine u travnju obilježit će se 810 godina Požeško-slavonske županije, stoga je rečeno kako bi se tim povodom upravo u Lipiku mogla održati jedna od utakmica rukometnog nacionalnog prvenstva.

Pročitano 1654 puta