Petak, 03 Siječanj 2020 13:11

Prva beba rođena u Općoj županijskoj bolnici Pakrac

U Općoj županijskoj bolnici Pakrac 1. siječnja u 23:50 sati rodio se maleni Petar. Petar je drugo dijete u obitelji Josipa i Marije Filipović iz Nove Subocke, Sisačko-moslavačka županija, koji je nakon poroda imao 49 cm i 2630 g. Prvo dijete rođeno u novoj 2020. godini u pakračkom rodilištu i majku Mariju, posjetio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević u pratnji ravnateljice pakračke bolnice Marine Major.

Članovi dežurnog tima pakračkog rodilišta predvođeni dr. med. spec. ginekologije Veliborom Travicom upoznali su požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića s Marijom Filipović, majkom prvog djeteta rođenog u 2020. godini. Tom je prigodom župan bebinim roditeljima uputio iskrene čestitke te darivao majku s cvijećem i prikladnim poklonima, a ravnateljica Major uručila im je i poklon predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Tijekom razgovora ravnateljica pakračke bolnice Marina Major istaknula je kako je u rodilištu tijekom 2018. godine rođeno 228 dječaka i 198 curica, dok je u 2019. godini rođeno 248 dječaka i 207 curica, iz čega proizlazi da je protekle godine rođeno 39 beba više u odnosu na godinu ranije.

U rodilištu Opće županijske bolnice Pakrac rađaju se djeca s područja nekoliko županija uz Požeško-slavonsku, nekoliko susjednih županija oko pakračko-lipičkog područja, a rodilište od 2011. godine nosi status "Rodilište-Prijatelj djece".

Pročitano 600 puta