Nedjelja, 22 Prosinac 2019 17:01

Predsjednički izbori u Požeško-slavonskoj županiji

Ujutro su otvorena biračka mjesta za predsjedničke izbore, sedme izbore od stjecanja neovisnosti. Na području Požeško-slavonske županije otvoreno je 224 biračka mjesta, a pravo glasa ima 60.035 birača.

Do 11:30 sati na području Požeško-slavonske županije glasovalo je 15,24% (9.761 birač), nešto manje nego na razini cijele Hrvatske (15,75%). Najveći odaziv je u Požegi, gdje je glasovalo čak 21,29% birača, dok je u Velikoj dužnost obavilo samo 9,00% birača. Požega ima najveći odaziv birača do 11:30 sati od svih županijskih središta.

Svoju građansku dužnost obavio je i župan Alojz Tomašević koji se nakon glasovanja obratio stanovnicima Požeško-slavonske županije te ih pozvao da izađu na izbore ako to još nisu učinili.

“Gledajući današnju izlaznost koja je u 11 sati gotovo za 100 tisuća veća na razini Republike Hrvatske, isto tako čitajući dosadašnje rezultate za našu županiju, grad Požega je na prvome mjestu i smatram to kao jednu veliku ozbiljnost, jer izbori za predsjednika ili predsjednicu Republike ne događaju se svaki dan. Važno je izaći i dati svoj glas, jer čovjek koji izađe i izabere, ima pravo i postavljati pitanja da li je nešto dobro ili nije. U svakom slučaju ponosan sam na našu županiju, a do 19 sati vjerujem da će izlaznost biti u još veća.“ – rekao je župan Alojz Tomašević.

Prve izborne rezultate Državno izborno povjerenstvo objavit će u 20 sati, samo sat po zatvaranju birališta. Prvi će se rezultati temeljiti na uzorku od oko 15%, mahom manjih biračkih mjesta, a do 22 sata moglo bi ih biti obrađeno oko 70%.

Pročitano 1879 puta