Četvrtak, 19 Prosinac 2019 11:40

Završni Božićni koncert Glazbene škole Požega

Glazbena škola Požega tradicionalno organizira svoje Svečane završne koncerte, a na programu je pred prepunom velikom Koncertnom dvoranom održan 22. koncert 15. koncertne sezone 2019/20. Na koncertu su sudjelovali Tamburaški orkestar, Mješoviti zbor, komorni sastavi i solisti sa skladbama koje su uvježbali uz mentore i nastavnike u Glazbenoj školi.

Koncertu su uz brojne roditelje i svakako ljubitelje glazbe, nazočili ravnatelji osnovnih i srednjih škola, ravnatelji županijskih ustanova, ravnatelji kulturnih ustanova grada Požege, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji i osobno daje veliku podršku radu Glazbene škole. Požeško-slavonska županija nabavila je i stolce za Koncertnu dvoranu, tako da je uz posebnost zvuka koji dvorana daje, sada i najljepša i najveća koncertna dvorana koju ima neka od glazbenih škola.

„Ovo je posljednji od ciklusa naših Božićnih koncerata. Izuzetno sam ponosan na naše profesore i na naše učenike, jer su uspjeli ostvariti sve ove koncerte unatoč velikom broju izgubljenih sati i dana u štrajku. To je bio naporan i ubrzan rad, dodatne probe i ja im se zahvaljujem na tome. Ove školske godine u kojoj obilježavamo 50 godina postojanja škole pripremili smo nekoliko koncerata, uveli smo kao tradiciju i koncert za osobe s invaliditetom ali i za Dom za starije i nemoćne. Sljedeće godine nas očekuje burno razdoblje, veliki broj natjecanja. Prošle godine sudjelovali smo na čak 110 natjecanja, osvojili veliki broj nagrada i to nas je stavilo u rang najuspješnijih škola.“ – rekao je ravnatelj Alen Kovačević

Kao veliki novitet Kovačević je najavio i povijesni trenutak, kada će 16. siječnja 2020. godine u školu doći koncertni klavir, jedan od najvrednijih instrumenata na svijetu.

„Do kraja ove godine ovu koncertnu dvoranu će krasiti i veliki koncertni klavir čija je vrijednost gotovo milijun i 300 tisuća kuna, što naravno ne bi uspjeli bez podrške Požeško-slavonske županije i grada Požege. S tim instrumentom bit ćemo jedni od najinteresantnijih, najljepših i najpoželjnijih dvorana u ovom dijelu Hrvatske, što će također omogućiti da ugostimo ozbiljnija imena i osobe iz svijeta glazbe.“ – dodao je ravnatelj Kovačević.

Uz Tamburaški orkestar kojim je dirigirao Saša Botički, prof. mentor, nekoliko bogoljubnih i božićnih pjesama otpjevao je Mješoviti zbor uz dirigenticu Branku Horvat, prof. mentoricu, a kao solisti su nastupili učenici: Iva Žiberna na violini, Eva Svjetličić na gitari, Jakov Gitt na tubi, David Ralašić na braću, Klara Filić na rogu, Patrick Tomljanović na klaviru, Erika Mikić na flauti, Teo Knapić na multipercussionu, Žarko Dominik Jakovljević na trubi, Kristinka Vrba na harmonici, Mihael Ferčec na klaviru, Trio „Belledonne“ Karmen Szabo sopran, Ilijana Marić sopran, Rafaela Jakobović na klaviru, „Trio Red match“ Kristinka Vrba, Amalija Tkalčec i Marko Marković na harmonici.

Izvor: pozeska-kronika.hr

Pročitano 1005 puta